Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ «ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ»!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ… Μετά τους τόσους όρους και εκφράσεις –δείγμα… αντίστασης- που επέβαλε εδώ και μια 30ετία η αποκα...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ…

Μετά τους τόσους όρους και εκφράσεις –δείγμα… αντίστασης- που επέβαλε εδώ και μια 30ετία η αποκαλούμενη «Γενιά του Πολυτεχνείου», το τελευταίο διάστημα ήρθε να προστεθεί άλλη μια ανακάλυψη. Πρόκειται για την «Γενιά των 700 ευρώ», δηλαδή για την γενιά των σημερινών 30άρηδων, που αν και έχει ένα σωρό πτυχία (από αυτά που και πάλι μας έπειθαν πως πρέπει να έχουμε με το… κιλό κορνιζαρισμένα, για να είμαστε αποδεκτοί από την κοινωνία ως χρήσιμοι!) πληρώνετε με τον κατώτερο μισθό. Και δεν θα μιλήσουμε μόνο για την «απόσβεση της μόρφωσης», από την στιγμή που εκατομμύρια επενδύονται από τους γονείς για την –κατά τα άλλα- δωρεάν παιδεία! Εκατομμύρια που φεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και δεν πρόκειται ποτέ να… επιστρέψουν.

Θα μιλήσουμε για την ανακάλυψη που έκανε η «Γενιά του Πολυτεχνείου». Ωσάν άλλοι Κολόμβοι λοιπόν σήμερα είδαν πως δίπλα τους ζει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τους καλοβολεμένους εαυτούς τους. Της έδωσαν μάλιστα και όνομα, για να αποδείξουν το «ευαίσθητο» πρόσωπό τους. Η «Γενιά των 700 ευρώ», για την οποία ακούμε σχεδόν καθημερινά να σκίζουν τα ιμάτιά τους όλες οι «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις, τα στελέχη των οποίων διαφημίζουν πως ανήκουν στη «Γενιά του Πολυτεχνείου». Και για να έρθουμε στα δύσκολα…

Αλήθεια η «Γενιά του Πολυτεχνείου» δεν ανέλαβε την εξουσία, αμέσως μόλις επανήλθε η «δημοκρατία» στην Ελλάδα, και εξακολουθεί να την διατηρεί μέχρι και σήμερα, με την απλή εναλλαγή… χρωμάτων, από το πράσινο στο μπλε και τούμπαλιν; Μέλη της «Γενιάς του Πολυτεχνείου» δεν σφάζονταν να έχουν στα επιτελεία τους όλα τα κόμματα, σαν απόδειξη της συμμετοχής τους στην επαναφορά της «δημοκρατίας», της «προόδου» και της «ανάπτυξης» στην Ελλάδα; Μια χαρά βολεύτηκε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η «Γενιά του Πολυτεχνείου» σε πόστα και αξιώματα, με αποδοχές που ούτε καν την εποχή της «επαναφοράς» της «δημοκρατίας» μπορούσαν να συγκριθούν με τα χρήματα που σήμερα παίρνει η «Γενιά των 700 ευρώ». Ποιοι έσπρωξαν τους Έλληνες μακριά από χειρωνακτικά και τεχνικά επαγγέλματα, πείθοντάς τους πως μόνο ο αριθμός των πτυχίων τους θα τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον; Ποιοι δημιούργησαν αντί για ελεύθερους ανθρώπους, εργαλεία υποταγμένα στον στυγνό καπιταλισμό και στις πολυεθνικές εταιρίες; Ποιοι κατέστρεψαν το «εθνικό κεφάλαιο», που απαρτιζόταν από Έλληνες επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς, αντικαθιστώντας τους με εισαγόμενους; Ποιοι δημιούργησαν την «δικτατορία του μονοπωλίου»; Ποιοι έδωσαν τη χαριστική βολή στην ελληνική ύπαιθρο, γεμίζοντας τα αστικά κέντρα με παραμυθιασμένους από τα… φύκια για μεταξωτές κορδέλες που έταζε η «Γενιά του Πολυτεχνείου»; Δίνοντας μάλιστα σαν «όραμα» καλύτερου επιπέδου ζωής την υπαλληλική σχέση; Ποιοι έταξαν εξασφάλιση εφ’ όρου ζωής στους Έλληνες με την πρόσληψή τους στο Δημόσιο; Ποιοι ευθύνονται για την μετατροπή της κοινωνίας μας σε άβουλη, αναίσθητη και απάνθρωπη; Ποιοι καθιέρωσαν το δόγμα «κοίτα την δουλίτσα σου»;

Όλοι αυτοί λοιπόν, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στην «Γενιά του Πολυτεχνείου» -που εξαγόρασε με τον καλύτερο τρόπο την… αντιστασιακή της δράση- έχουν σήμερα το θράσος να μιλάνε για τα δικαιώματα της «Γενιάς των 700 ευρώ»! Μιας Γενιάς που οι ίδιοι με την ανικανότητα και την αβλεψία τους δημιούργησαν! Είναι πολύ αργά για… δάκρυα κύριοι της «Γενιάς του Πολυτεχνείου»!

Δ.Μ.

18 σχόλια

  1. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΑΡΕΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ,ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ,ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε παιδιά. Μεγάλη ξεφτίλα κατάντια πια κοτζάμ φασαρία για ένα Πολυτεχνείο, τόσο παραμύθι, για να τα αρπάξουν!!! Για να κάνουν την γενιά των 700 ευρώ, που όσο ήταν σε δραχμές =238.525 κάναμε και πάρτυ ότι είχαμε φτάσει τους υψηλόμισθους!
    Πήγαν και μια βόλτα στην Μακρόνησο, γέμισε η φαντασία τους με βασανιστήρια και κολαστήρια, γράψανε τα παραμύθια τους, τα μοσχοπουλάνε στον κοσμάκη και το παίζουν και επαναστάτες και πατριώτες!
    Σε αυτό ξεπεράσαμε σε φαντασία και τον πιο μασώνο από τους μασώνους!

    Νεράιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως η γενιά του "κόκκινου Μάη" στο Παρίσι (1968), που πριν 40 χρόνια έγινε αιτία να παραιτηθεί ο Ντε Γκωλ, δεν είναι σήμερα οι σκληρότεροι εργοδότες και οι πλέον διεφθαρμένοι πολιτικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η γενια του πολυτεχνειου σε καμια περιπτωση δεν ειναι οι λιγοι κυριως πασοκοι που εκμεταλλευτηκαν το πολτεχνειο για να ανεοβουν πολιτικα.η ταυτιση οσων ηταν στο πολυτεχνειο με τους κλεφτες του μπατσοκ μονο ηλιθια μικροπολιτικα συμφεροντα μπορει να εξυπηρετει.για να ταυτιζει καποιος αυτη τη γεννια που περασε τοσα βασανηστηρια εξοριες και λοιπα με την ισχρη μειοψηφια που τα πουλησε ολα πρεπει ειτε ανοητος να ειναι ειτε να θελει να διαβαλει πολιτικα τους πολιτικους του αντιπαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο θειος μου πεθανε απο ανακοπη καρδιας στα 50 του λογω μονιμης ζημιας στο καρδιαγγειακο συστημα απο το "φανταστικό" εατ-εσα. Η Ελλαδα δεν θα ειναι ποτε ισχυρη αν εσυ, οπως κι εγω αρνουμαστε την πραγματικοτητα. Απο ότι φαινεται αγαπητη μου Νεράιδα ειχε πολυ δυνατη φαντασια για αυτο πεθανε νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Νεράιδα

    "Σε αυτό ξεπεράσαμε σε φαντασία και τον πιο μασώνο από τους μασώνους!"

    Θα συμβούλευα, αγαπητή κυρία, να περιοριστείτε σε θέματα που κατέχετε. Οι «μασώνοι», όπως υποτιμητικά αποκαλείτε τους Ελευθεροτέκτονες ή απλώς Τέκτονες, έχουν φαντασία όντως, διαφορετικά δεν θα γνώριζαν πώς να οργανώσουν μυστικές εταιρείες, μια των οποίων ήταν και η «Φιλική Εταιρεία», στην οποία σήμερο χρωστάτε το ότι δεν είσθε οδαλίσκη σε κάποιο χαρέμι.
    Όσον αφορά στα ξερονήσια και τα βασανιστήρια, αφήστε καλύτερα να μιλήσουν όσοι τα έζησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι φασίστες της Αριστεράς θα πρέπει να γνωρίζουν από την φυσική οτι σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση.Εαν νομίζουν ότι μπορούννα καίνε και να σπάνε έχουν λάθος αντιληφθεί την πραγματικότητα και καλά θα κάνουν να πάψουν να φέρονται σαν βάρβαροι που είναι, άλλωστε πολεμούν τη γλώσσα και την ελληνική παιδεία και τους ταιριάζει να τους αποκαλούν βαρβάρους αφού βάζουν φωτιά στα Πανεπιστήμια.Ας μη χαίρονται οι λάτρεις των τερψηπρόκτων για τις δημοσκοπήσεις διότι αυτές είναι αποτέλεσμα της φασιστικής προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει χωρίς να μας λένε που βρίσκουν τα χρήματα. Είναι βουτηγμένου στην απάτη και την διαφθορά μαζί με τα ξαδέρφια τους του πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η Ροδόσταυρος είπε...
    @ Νεράιδα

    Ώπα!! Πωπωωωωωωωωω τιμή να μου απευθύνει τον λόγο ένας Ροδόστραβος! Καλά, ε. Ούτε στη πιο τρελή μου φαντασίωση τέτοια σημασία να δίνατε τα λόγια μου κύριε απαυτέ μου.
    Και τώρα που με μαλώσατε και εγώ δεν θα το τσανακάνω να υποτιμήσω την φαντασία σας, ας μάθετε ότι πρόγονός μου από το χωριό μου ήταν ιδρυτικό μέλος της Φιλικής και διόλου τέκτονας.
    Πώς διάολο, καταφέρατε και ό,τι θέλατε το οικειοποιηθήκατε, μα τον Ένα που σταυρώθηκε, δεν το έχω καταλάβει η νεράιδα!!!
    Επαναπαυθείτε στις δόξες σας για το καλό της Ελλάδος, δεν θα σας πάρουμε τις δάφνες. Εμείς οι νεράιδες, την δάφνη την βάζουμε στην φακή για να μοσχομυρίζει! Εσείς κάντε την με κορδέλα να την φοράτε σταυρωτά σαν γκόμενα σε πασαρέλα του ΑΝΤ1.

    Νεραϊδόσκονη, να σερβίρω; ;-)


    (και τόδα το όνειρο με την ελληνική σημαία χτες το πρωί που σηκώθηκα το θυμόμουν πεντακάθαρα -και δεν ήξερα να το εξηγήσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πείτε μου ροδόσταυρε ότι ζήσατε και βασανιστήρια!
    ΚΙ ύστερα θα σας πω τα δικά μου. Και να δείτε που θα νιώσετε πολύ καλύτερα, που υπάρχουν και χειρότερα. Ξέρετε, αυτά τα made in Israel (Eis Ra El).


    a... και το τι κατέχω (άκου κατέχω-κατοχή μπρρρρρρρρρ)... και το τι γιγνώσκω ότι ουδέν γιγνώσκω, αφήστε να το κρίνει κανείς άλλος... πιο τρισμέγιστος.

    Αντε, καλημέρα ροδόσαυρε. Μάκια, μάκια τσικιτσικιμπλομ

    Νεράιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Neraida*: Του ετοιμασα και τούρτα http://www2.kelloggs.com/Recipe/RecipeDetail.aspx?RID=1593&mtcPromotion=News%3eEmail%3erecipe Δεν έβαλα δική μας σημαία, γιατί θα έλεγε ότι εμεις οι έλληνες είμαστε εθνικιστές. Εβαλα άλλης πατρίδας που δεν είναι καθόοοοοοοοοοοοοολου

    2 Jul 08, 11:44
    Neraida*: καλέ πολύ τον αγάπησα!!! Εμεις οι νέραιδες με τις σαύρες έχουμε μια εξοικείωση (εκτός από βατράχια, μεταμορφώνουμε και σε σαύρες), αλλά με την ράτσα ροδόσαυρη-ροδόσαυρη, δεν είχα παίξει μέχρι τώρα! Αχ, πολύ το χάρηκα!!!


    ***


    2 Jul 08, 11:24
    Neraida*: Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ «ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ»! Διαβάστε μια αναβάθμιση που πήρα!!!


    2 Jul 08, 11:23
    Neraida*: παληκάρια... ότι θα έμπαινα στο στόχαστρο Ροδόσαυρου, ε, ούτε που το περίμενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Ποια "Νεράιδα" και πράσσειν άλογα μωρέ; Ένας Νέραϊδος είναι με κάτι κλαμπατσίμπαλα μέχρι τα γόνατα. Ουστ, κωλόπουστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. xaaxaaa καλά πλάκα με κάνεις φίλε μου;
    Η Χαρούλα από το pathfinder κατσαπλιάς; Καλέ θα γελάσει και ποικιλόχρωμο αμνοερίφιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. re paides..re paides..!milate gia simitides,laliwtides,karamanlides kai ta loipa..diktatorikoi eiste,ntaxsei..to sevomai ontas dimokratikos..kati pou den eiste kai den prokeitai na eiste..opws kai naxei,i dimokratia,ta agatha tis opoias apolamvanetai twra,mias kai mporeite kai milate,exei thesmika provlimata,nai..kai provlimata diafthoras..alla se poly mikrotero vathmo apoti stin xounta,pou o papadopoulos ekane ton magka me ta amerikanika dollaria kai ta amerikanakia itan oi ntavades mas toso fanera..ntropi na milate meta to xsepoulima tis kyprou..ntropi..min peite oti den to katexw to thema,eimai kyprios..giayto loipon,kathiste kalytera stis trypes sas,kante festival misous kai afiste emas tous ypoloipous na pame tin ellada kai tin kypro mprosta,oxi piswgyrismata se skoteines periodous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμ, ενδιαφέρον! "Ροδόσταυρους" (ή ιππότες του σταυρού του ρόδου, αν δεν απατώμαι) λένε τους Τέκτονες 10ου βαθμού στις σκωτικού τύπου στοές (τέτοιες είναι οι ελληνικές).
    Ε ναι, το ότι οι ιδρυτές της Φ.Ε., Σκουφάς, Ξάνθος και Τσακάλωφ, αλλά και πλείστοι των αγωνιστών του '21, ήσαν Τέκτονες, είναι γνωστό. Πού το περίεργο, Νεράιδα;
    Όσο για τα βασανιστήρια που γινόταν επί χούντας και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αναθεωρητισμό της Ιστορίας θα κάνουμε τώρα, σαν τον ... Irving, ή την Ρεπούση;
    Τα άλλα βασανιστήρια που γράφεις, "αυτά τα made in Israel (Eis Ra El)" δεν τα ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι διαβάζεις βιβλία τύπου Λιακόπουλου, που μάλλον δεν είναι και τόσο επιστημονικά.

    Τέλος, καλό θα ήταν να μπορούμε να ακούμε και την αντίθετη άποψη, να την σχολιάζουμε σοβαρά και με επιχειρήματα και όχι να επιδιδόμαστε αμέσως σε ειρωνείες και ανοίκειους χαρακτηρισμούς ελλείψει επιχειρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός που σαν τα πρόβατα ακολουθάει τους σταλινικούς πράκτορες που κρύβονται κάτω και μέσα στη φωλιά των λυσσασμένων λύκων των κομμάτων καιάλλων καθαρμάτων.
    Εγώ υπήρξα εκδότης εφημερίδων με άδεια κυκλοφορίας Μόναχο Γερμανίας από το 1981- 1995 και το φασιστικό κράτος της Αθήνας μου έκοψε όλα τα δικαιώματά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "pou o papadopoulos ekane ton magka me ta amerikanika dollaria kai ta amerikanakia itan oi ntavades mas toso fanera.."

    Έκανε το μάγκα με αμερικάνικα δολλάρια; Πόσα δολλάρια πήρε αυτός και πόσα ευρώ οι μετά απ’ αυτόν από την ΕΟΚ/ΕΕ; Κι ενώ αυτός έκανε κάποια έργα, οι άλλοι ελάχιστα έκαναν. Μια άλλη διαφοροποίηση είναι αυτή του φαγώματος δημοσίου χρήματος, της διαφθοράς. Πόσα έφαγαν οι Παπαδόπουλος και Σια και πόσα οι μετά απ’ αυτόν;
    Αφεντικά μας ήσαν επί χούντας οι Αμερικανοί; Γιατί, μετά την χούντα ποιοι ήσαν, οι Κινέζοι; Τουλάχιστον ο Παπαδόπουλος είχε το σθένος να τους αρνηθεί χρήση ελληνικών αεροδρομίων στον πόλεμο Ισραηλινών-Αράβων το 1973, κάτι που, μαζί με την άρνησή του να κάνει αυτός το πραξικόπημα στην Κύπρο, του στοίχισε την εξουσία, ενώ οι μετά απ’ αυτόν ουδέποτε μπόρεσαν να αρνηθούν κάτι στους Αμερικανούς. Το πραξικόπημα στην Κύπρο δεν το έκανε ο Παπαδόπουλος, αλλά ο Ιωαννίδης, ένας βλάκας και μισός, που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο. Το Πολυτ/νείο γι αυτή την δουλειά του τό έστησαν, γι αυτό δεν είχε και ιδεολογικό υπόβαθρο. Να τι έγινε η γενιά του Π/νείου.

    Επί ημερών της χούντας είχαμε κράτος, υπηρεσίες, δημόσιο και προπαντός ασφάλεια. Σε τι μοιάζει σήμερα μ’ αυτά η Ελλάδα του πολυπολιτισμού, των λαθρομεταναστών, των ναρκωτικών, της διαφθοράς και της κατάλυσης του κράτους (βλέπε Κρήτη και όχι μόνο); Πού ήταν επί χούντας τα παραδικαστικά κυκλώματα; Υπήρχε τόση φτώχεια και ανεργία επί χούντας, όση υπάρχει σήμερα;

    Όχι, Κύπριε φίλε, θα λέμε τα στραβά, αλλά θα λέμε και τα ίσια. Ποτέ μονόπλευρα. Δεν είμαι απολογητής της χούντας και αυτό το ξέρουν όλοι που με διαβάζουν εδώ μέσα. Αλλά τα πράγματα θα λέγονται με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να σου πω navi?


    Εγώ μόλις έμαθα ότι είμαι κατσαπλιάς με @@.
    Κατς να συνέλθω από το σοκ και κάνε βόλτα σε καμια έκδοση Στόχου του 1987-88-89-90-91


    Νεράιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.