Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα πιο παρανοϊκά πειράματα της CIA με το LSD

   Το πρόγραμμα MK-Ultra ήταν ένα από τα διασημότερα προγράμματα της CIA που σχετίζονταν με τις προσπάθειες της CIA για το μαζικό έλεγχο τ...

  Το πρόγραμμα MK-Ultra ήταν ένα από τα διασημότερα προγράμματα της CIA που σχετίζονταν με τις προσπάθειες της CIA για το μαζικό έλεγχο του νου.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πραγματοποιήθηκαν σε εθελοντές, τρόφιμους και ανυποψίαστους στόχους. Το έργο περιελάμβανε πολλά διαφορετικά φάρμακα – εκ των οποίων το πιο διάσημο ήταν το LSD – και οι συμμετέχοντες είχαν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις στις δοκιμές. Πολλές περιπτώσεις χορήγησης LSD είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, εκ των οποίων άλλες έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί και άλλες όχι. Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Οι πράκτορες χορηγούσαν ο ένας τον άλλον LSD

Κατά τις πρώτες μέρες του προγράμματος MK-ULTRA, το LSD δοκιμάστηκε ως επί το πλείστον από εθελοντές πράκτορες της CIA. Οι πράκτορες της CIA έπαιρναν πολύ προσεκτικά μικρές δόσεις LSD και σημείωναν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος, η χρήση κλιμακώθηκε σε επικίνδυνο βαθμό. Οι πράκτορες έριχναν κρυφά LSD ο ένας στον καφέ ή στο ποτά του άλλου τόσο συχνά, ώστε το να έχει πικρή γeύση ο πρωινός καφές θεωρήθηκε απλώς ως «επαγγελματικός κίνδυνος».

Η κατάσταση σε κάποια στιγμή είχε γίνει τόσο άσχημη ώστε όταν η CIA διοργάνωσε ένα πάρτι στα γραφεία της το 1954, έπρεπε να στείλει προηγουμένως ένα σημείωμα στο προσωπικό της, προηδοποιώντας τους να μη βάλουν LSD στα ποτά. Ακόμα και τότε, οι πράκτορες δεν εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλον. Ένας πράκτορας φέρεται να έφερε το δικό του μπουκάλι κρασί – και δεν το άφησε στο τραπέζι ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Η βοήθεια των ταχυδακτυλουργών

Η χρήση του LSD δεν παρέμεινε ως εσωτερική δραστηριότητα για πολύ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η CIA αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμά της σε ανυποψίαστους πολίτες, οπότε κάλεσαν ταχυδακτυλουργούς ώστε να τους διδάξουν με ποιο τρόπο θα μπορούσε ένα πράκτορας να βάλει κρυφά ένα χαπάκι LSD στο ποτό του θύματος.

Ο John Mulholland, επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός, έγραψε και ένα εγχειρίδιο και δίδαξε στους πράκτορες πώς να αποσπούν την προσοχή του κοινού με διάφορες κινήσεις, ώστε να κρύψουν το άλλο τους χέρι που θα έβαζε το LSD. Τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του εγχειριδίου αποτέλεσαν βασικό μέρος του προγράμματος MK-ULTRA.

Η CIA προσέλαβε πόρνες για χορήγηση LSD στους πελάτες

Ένας τρόπος με τον οποίο η CIA δοκίμασε το LSD ήταν μέσω της επιχείρησης Midnight Climax – μιας επιχείρησης που πραγματικά ανταποκρίθηκε στο όνομά της.

Η CIA δημιούργησε ένα πορνείο όπου πλήρωνε πόρνες 100 $ για να δελεάζουν ανυποψίαστους πελάτες. Μόλις έφταναν οι πελάτες, οι πόρνες έβαζαν κρυφά στο ποτό τους LSD και κατόπιν τους οδηγούσαν στο κρεβάτι ενώ πίσω από έναν ψεύτικο καθρέπτη πράκτορες παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του πελάτη.

Με αυτό τον τρόπο, η CIA δοκίμαζε τις πόρνες για να δει αν θα μπορούσαν να γίνουν μυστικοί πράκτορες, θέλοντας να μάθουν αν θα μπορούσαν να λάβουν πληροφορίες από έναν στόχο χρησιμοποιώντας σεξ και ναρκωτικά.

Ένας άντρας κρατήθηκε “φτιαγμένος” για 174 ημέρες

Μερικά πειράματα απλώς δοκίμασαν πόσο καιρό οι πράκτορες θα μπορούσαν να κρατήσουν κάποιον “φτιαγμένο”. Όπως αποδείχθηκε, η απάντηση ήταν για …..πολύ καιρό. Σε ένα πείραμα, μια ομάδα επτά ανδρών λάμβανε LSD κάθε μέρα για 77 μέρες. Κάθε φορά που εμφάνιζαν ανοχή στο φάρμακο, οι ερευνητές διπλασίαζαν ή τετραπλασίαζαν τη δοσολογία τους. Όμως το ρεκόρ ανήκε σε έναν ψυχικά ασθενή στο Κεντάκι στον οποίο χορηγούσαν LSD τόσο συχνά ώστε φέρεται να ήταν συνεχώς “φτιαγμένος” για 174 ημέρες.

Χορήγηση LSD σε μια γάτα

Η CIA χορηγούσε ναρκωτικά και σε ζώα. Υποτίθεται ότι έδωσαν LSD σε πολλά, από σκύλους έως αράχνες. Ένα πείραμα, που έγινε σε μια γάτα, γυρίστηκε σε βίντεο και κυκλοφόρησε αργότερα δημόσια. Πρώτα, έβαλαν μια γάτα σε ένα κλουβί με ένα ποντίκι. Προβλέψιμα, η γάτα επιτέθηκε και έφαγε το ποντίκι. Όταν χορήγησαν στη γάτα LSD, η συμπεριφορά της άλλαξε. Ενώ ήταν “φτιαγμένη” με LSD, η γάτα ήταν τόσο τρομοκρατημένη από τα ποντίκια, ώστε πηδούσε στις γωνίες του κλουβιού και προσπαθούσε να βγει έξω κάθε φορά που ένα μικρό ποντίκι πλησίαζε. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος MK-ULTRA κρατήθηκε μυστικό αλλά όχι αυτό το πείραμα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:Χορήγηση LSD σε ελέφαντα

Η CIA δοκίμασε το LSD σε πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέφαντα. Το 1962, το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, σε συνεργασία με τη CIA, πραγματοποίησε ένα πείραμα σχετικά με τις επιπτώσεις του LSD στους ελέφαντες. Ήθελαν να δουν αν θα μπορούσαν να κάνουν έναν ελέφαντα να γίνει βίαιος εκτοξεύοντας του ένα βελάκι γεμάτο LSD. Ο ελέφαντας ζύγιζε 3.200 κιλά, οπότε οι ερευνητές χορήγησαν μια τεράστια δόση 297 γρ. LSD. Ο ελέφαντας όχι μόνο δεν έγινε βίαιος, αλλά αντίθετα, κατέρρευσε στο έδαφος με σπασμούς, για μια ώρα πριν τελικά πεθάνει.

Η προσπάθεια χορήγησης στον Φιντέλ Κάστρο

Η CIA ήταν αποφασισμένη να βλάψει τον Φιντέλ Κάστρο. Είχαν σκεφτεί όλα τα είδη των πιο τρελών σχεδίων, από το να τον σκοτώσουν έως τρόπους να τον ταπεινώσουν – συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής να του χορηγήσουν κρυφά LSD. Το σχέδιο ήταν να χορηγήσουν τον Κάστρο LSD ενώ θα έδινε μια ζωντανή διάσκεψη στην τηλεόραση. Οι πράκτορες ήλπιζαν ότι ο Κάστρο υπό την επήρεια του LSD ενώ έδινε ομιλία, θα άρχιζε να φρικάρει και να εξευτελίζεται μπροστά στο έθνος. Το σχέδιο ακυρώθηκε όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να απορρίψουν τα σχέδια για εξευτελισμό του Castro και να προτιμήσουν τη δολοφονία. Ωστόσο, δεν παραιτήθηκαν από την ιδέα της χορήγησης ναρκωτικών σε εχθρικούς ηγέτες.

Σταμάτησαν μόνο επειδή βρήκαν ένα καλύτερο ναρκωτικό

Το 1962, η κυβέρνηση δημοσίευσε μια ρήτρα που απαιτούσε από τους πράκτορες να ζητούν ειδική άδεια από το FDA πριν χρησιμοποιήσουν το LSD σε ένα πείραμα. Οι άγριες μέρες των εκπληκτικών ανθρώπων με ποτά με LSD έφταναν στο τέλος τους και ενώ το πρόγραμμα MK-ULTRA δεν θα ακυρωθεί για περισσότερο από μια δεκαετία, άρχισε σταδιακά να εξασθενεί. Ούτως ή άλλως, η CIA χρησιμοποιούσε ήδη λιγότερο LSD απ’ότι στις αρχές. Όχι για λόγους συνειδήσεως, αλλά γιατί βρήκαν κάτι πιο “σκληρό”, το BZ με το οποίο είχαν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται.

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.