Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κινητικότητα αμερικανικών πολεμικών στην Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή Ελληνικής φρεγάτας στη συνοδεία του ελικοπτεροφόρου Bataan

  Ο 6ος στόλος γνωστοποίησε την άφιξη ενός ακόμα αντιτορπιλικού στην Σούδα... Το ότι η Ελλάδα θεωρείται πυλώνας σταθερότητας για τις ΗΠΑ εί...

 Ο 6ος στόλος γνωστοποίησε την άφιξη ενός ακόμα αντιτορπιλικού στην Σούδα... Το ότι η Ελλάδα θεωρείται πυλώνας σταθερότητας για τις ΗΠΑ είναι γεγονός. Χωρίς τις εγκαταστάσεις στην χώρα που χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον πολλοί από τους σχεδιασμούς της δεν θα είχαν μεγάλη τύχη.

Στο πλαίσιο αυτό ο 6ος στόλος γνωστοποίησε την αύξηση ενός ακόμα αντιτορπιλικού στην Σούδα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το αντιτορπιλικό USS Arleigh Burke κλάσης Arleigh Burke (DDG 51) έφτασε στον κόλπο της Σούδας, για μια τακτική προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η αγκυροβόληση στον κόλπο της Σούδας παρέχει την ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, και καταδεικνύει τη δέσμευση των Αμερικανών για μια σταθερή, ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη. Επιτρέπει επίσης στους Sailors του Arleigh Burke να βιώσουν τις μοναδικές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

«Οι σκληρά εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες του Arleigh Burke απολαμβάνουν πάντα τις ευκαιρίες για επισκέψεις στο λιμάνι στον κόλπο της Σούδας», δήλωσε ο διοικητής του Arleigh Burke Cmdr. Tyrchra Bowman. «Η Ελλάδα έχει παίξει έναν τόσο κρίσιμο ρόλο στη συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ από το 1952 στη διατήρηση της συλλογικής ασφάλειας σε όλη την περιοχή. Ο ελληνικός λαός υπήρξε μακροχρόνιος φίλος του αμερικανικού λαού. Νιώθουμε πάντα ευπρόσδεκτοι εδώ και η ομάδα μου και εγώ προσβλέπουμε σε ευκαιρίες για εκπαίδευση και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας μαζί».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Arleigh Burke στον κόλπο της Σούδας, το πλοίο θα πραγματοποιήσει βραχυπρόθεσμη συντήρηση καθώς πλησιάζει τον τρίτο μήνα της εμπρός αναπτυσσόμενης περιπολίας του, στην οποία το πλοίο έχει υποστηρίξει τόσο την Carrier Strike Group Twelve όσο και την Bataan Amphibious Ready Group.

Πριν από την επίσκεψη, η επιτροπή ηθικού, ευημερίας και ψυχαγωγίας του Arleigh Burke διοργάνωσε ξεναγήσεις σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του Ρεθύμνου και της λίμνης Κουρνά.

Το Arleigh Burke βρίσκεται επί του παρόντος σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή επιχειρήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται από τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των Συμμάχων και των εταίρων.

Για περισσότερα από 80 χρόνια, οι Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ Ευρώπης-Η.Π.Α. Το Naval Forces Africa (NAVEUR-NAVAF) έχει σφυρηλατήσει στρατηγικές σχέσεις με συμμάχους και εταίρους, αξιοποιώντας ένα θεμέλιο κοινών αξιών για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, η NAVEUR-NAVAF εκμεταλλεύεται τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις περιοχές ευθύνης της Διοίκησης της Ευρώπης των ΗΠΑ (USEUCOM) και της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ (USAFRICOM). Ο έκτος στόλος των ΗΠΑ είναι μόνιμα εκχωρημένος στο NAVEUR-NAVAF και απασχολεί θαλάσσιες δυνάμεις μέσω του πλήρους φάσματος των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων».

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο διεθνών δραστηριοτήτων που σχεδιάζει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ έχει ενσωματωθεί στη Δύναμη Κρούσης του Ελικοπτεροφόρου USS BATAAN κατά τον πλου του εντός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ. Κατά την συμμετοχή της η ελληνική φρεγάτα πραγματοποιεί σειρά αεροναυτικών ασκήσεων με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.