Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράν ύψωσε την κόκκινη σημαία της εκδίκησης για τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης

   Καζάνι που βράζει θυμίζει πλέον η Μέση Ανατολή με τους ηγέτες του Ιράν να ορκίζονται για εκδίκηση στην κηδεία των θυμάτων των διπλής βομ...

  



Καζάνι που βράζει θυμίζει πλέον η Μέση Ανατολή με τους ηγέτες του Ιράν να ορκίζονται για εκδίκηση στην κηδεία των θυμάτων των διπλής βομβιστικής επίθεσης υψώνοντας μάλιστα και τη σχετική κόκκινη σημαία.






Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ιράν και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης ορκίστηκαν εκδίκηση σήμερα στην κηδεία των θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποίησε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από δύο ημέρες.

Σχεδόν 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τελετή μνήμης στην πόλη Κερμάν την Τετάρτη, για τον κορυφαίο διοικητή Κασάμ Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020 από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως δύο μέλη του πυροδότησαν ζώνες με εκρηκτικά μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο στην πόλη αυτή του νοτιοανατολικού Ιράν.

«Θα σας βρούμε όπου κι αν βρίσκεστε», δήλωσε στην κηδεία ο διοικητής των Φρουρών, υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί είπε: «Οι εχθροί μας μπορούν να δουν την ισχύ του Ιράν και όλος ο κόσμος ξέρει τη δύναμη και τις ικανότητές του. Οι δυνάμεις μας θα αποφασίσουν τον τόπο και τον χρόνο που θα αναλάβουν δράση».

Η κρατική τηλεόραση έδειξε ένα πυκνό πλήθος στο θρησκευτικό κέντρο Ιμάμης Άλι στην Κερμάν όπου οι οικογένειες θρήνησαν τους νεκρούς τους πάνω από φέρετρα που ήταν παραταγμένα στη σειρά τυλιγμένα με την ιρανική σημαία.

Το πλήθος φώναζε “Εκδίκηση, εκδίκηση”, “Θάνατος στην Αμερική” και “Θάνατος στο Ισραήλ”. Υψώθηκε μάλιστα και η κόκκινησ σημαία που σημαίνει εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.