Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοντά στα 7 tcf οι ποσότητες που έχουν ανακαλυφθεί από τις τέσσερις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  Η ολοκλήρωση της γεώτρησης Κρόνος 2 στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την κοινοπραξία ΕΝΙ-TOTAL καθώς ...

 



Η ολοκλήρωση της γεώτρησης Κρόνος 2 στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την κοινοπραξία ΕΝΙ-TOTAL καθώς και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα ευρήματα ενδεχομένως να διαφοροποιήσουν κατά πολύ τα σημερινά δεδομένα ως προς το κομμάτι παραγωγής φυσικού αερίου.

Τα παραπάνω γράφει στην εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, ο Απόστολος Τομαράς.



Η ικανοποίηση που σκόρπισε στη Λευκωσία το άναμμα της φλόγας δημιουργούν βάσιμες ελπίδες ότι η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία να προσπεράσει το κοίτασμα Αφροδίτη και το τεμάχιο 6 να είναι το πρώτο της κυπριακής ΑΟΖ που θα εισέλθει σε φάση παραγωγής ΦΑ.

Οι ελπίδες κατά κύριο λόγο πηγάζουν από τις τεχνικές προδιαγραφές με βάση τις οποίες πραγματοποιήθηκε η γεώτρηση και που φέρνουν τις δυο εταιρείες πιο κοντά στη φάση παραγωγής.

Πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις ότι το γεωτρύπανο Transocean Barents εντόπισε πλούσιο ταμιευτήρια δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ποσότητά του.

Όπως εξήγησαν στις «Κ» πηγές με γνώση στο κομμάτι έρευνας υδρογοναθράκων η απουσία επίσημης ενημέρωσης ενδεχομένως να έχει να κάνει με το κατά πόσο η γεώτρηση εντόπισε ένα νέο κοίτασμα ή αποτελεί μέρος του κοιτάσματος που ανακαλύφθηκε με τη γεώτρηση Κρόνος 1.

Το όλο θέμα δηλαδή εάν πρόκειται για επιπρόσθετη ποσότητα θα ξεκαθαρίσει από την αξιολόγηση των στοιχείων της γεώτρησης.Το τεμάχιο 6

Ακόμα και αν τα στοιχεία δείξουν πως ο νέος ταμιευτήρας αποτελεί προέκταση του κοιτάσματος Κρόνος 1 οι εκτιμώμενες ποσότητες του τεμαχίου 6 ξεπερνούν κατά πολύ τις ποσότητες που έχουν ανακαλυφθεί σε άλλα τεμάχια της ΑΟΖ. Στο τεμάχιο 6 έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γεωτρήσεις – «Καλυψώ», «Κρόνος1», «Ζεύς», «Κρόνος2».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.