Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιστρέφει στον ναύσταθμο Σαλαμίνας το Αντιτορπιλικό «Βέλος»

  Το ιστορικό αντιτορπιλικό που υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να ε...

 



Το ιστορικό αντιτορπιλικό που υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρύμνη κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να επιστρέψει στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.



του Χρήστου Μαζανίτη

Στον ναύσταθμο Σαλαμίνας θα επιστρέψει το ιστορικό πλοίο του αντιδικτατορικού αγώνα «ΒΕΛΟΣ», όμως δεν είναι γνωστό που θα καταλήξει στην συνέχεια.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Δένδιας το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε «Αξιωματικό ναυπηγό υπηρεσίας, ο οποίος αφίχθη στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023 και εκτέλεσε σχολαστικό, επιτόπιο έλεγχο του σκάφους, αξιολόγησε τη φύση και την έκταση των ζημιών, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξ’ αυτών, ουδείς κίνδυνος υφίσταται για την ασφάλεια του πλοίου, ενώ επιπλέον προσδιόρισε τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης».

Όπως αναφέρει ο υπουργός, μετά το τέλος των εργασιών που έγιναν για να αποτρέψουν την είσοδο υδάτων αλλά και την εξασφάλιση του αξιόπλοου, «το πλοίο θα επιστρέψει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εκτέλεση δεξαμενισμού και προγραμματισμένης περιοδικής συντήρησης. Περαιτέρω βρίσκεται σε επιτελική επεξεργασία από πλευράς ΠΝ εισήγηση αναφορικά με την οριστική πρόταση κατάλληλης θέσης ελλιμενισμού του πλοίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.