Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των χούλιγκαν που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό (και όχι μόνο) καθώς παλαιότερες δικο...
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των χούλιγκαν που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό (και όχι μόνο) καθώς παλαιότερες δικογραφίες ακόμη και για παραβάσεις του ποινικού «δένουν».
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι Αρχές έχουν «δέσει» τουλάχιστον τέσσερις δικογραφίες με πρόσωπα που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επεισόδια τόσο οπαδικής βίας όσο και άλλα επεισόδια.
Συγκεκριμένα, μέλη συνδέσμων «ενοικιάζονται» ως... μπράβοι με μεροκάματο 50 ευρώ (!) ενώ τα εν λόγω μέλη ενεργούν μετά από υποδείξεις των επικεφαλής των συνδέσμων.
Στις τρεις καταθέσεις που έχει δώσει έχει πέσει σε αντιφάσεις, καθώς υπάρχει ασάφεια στο άλλοθι που παρουσιάζει ενώ αρχικά είπε πως έφυγε από το γήπεδο πριν τη σύρραξη. Ωστόσο, στη δεύτερη έδωσε το όνομα του 18χρονου.
Παράλληλα, το όνομα του 26χρονου είναι και σε άλλες τέσσερις δικογραφίες για οπαδική βία, ανάμεσά τους και ένα επεισόδιο το 2019 στο Ίλιον, στο πάρκο Τρίτη, με θύμα μια 22χρονη, οπαδό αντίπαλης ομάδας.
Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον πως το πρώτο τηλέφωνο που πήρε ο 18χρονος αφότου είπε στον αδερφό του και στους δυο φίλους του πως πέτυχε έναν αστυνομικό με φωτοβολίδα.
8 υποθέσεις του παρελθόντος σκαλίζει η ΕΛ.ΑΣ.
Με στόχο να μπει οριστικά τέλος στον αέναο κύκλο οπαδικής βίας, η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» παλαιότερες υποθέσεις με στόχο το «ξεδόντιασμα» όσων οργανώνουν επεισόδια.
Όπως αναφέρει ο ALPHA, οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας έχουν στο κάδρο των ερευνών 8 παλαιότερες υποθέσεις οπαδικής βίας οι οποίες έχουν κοινές συνιστάμενες με τα σοβαρά επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός.
Θεωρείται σίγουρο πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει οχήματα από συγκεκριμένο «ορμητήριο» τα οποία βρέθηκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».
Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN επανεξετάζεται ρόλος μαρτύρων από το «Μελίνα Μερκούρη» με τις Αρχές να προχωρούν και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Αναζητούν συμμετέχοντες από επίθεση του 2019 σε 22χρονη - Έρχονται νέες συλλήψεις
Σε μια υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 έχουν επικεντρωθεί οι Αρχές για να «ξεκλειδώσουν» τα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη.
Η εν λόγω επίθεση θεωρείται κομβικής σημασία στις έρευνες σύμφωνα με το MEGA, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι και μια ομάδα στο Facebook η οποία από το 2014 «ανεβάζει» επεισόδια από οπαδικές συμπλοκές.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες ταυτοποίησης και άλλων ατόμων για την επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.