Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανός αξιωματούχος ζητά να σταματήσει η Τουρκία να διορίζει ιμάμηδες στα τζαμιά της χώρας

  Αλλαγή προσέγγισης απέναντι στις ισλαμικές οργανώσεις ζήτησε ο αντιπρόεδρος της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στη γερμανική Βουλή. ...

 Αλλαγή προσέγγισης απέναντι στις ισλαμικές οργανώσεις ζήτησε ο αντιπρόεδρος της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στη γερμανική Βουλή. Είπε ότι θα ήταν καλύτερο για «τα τζαμιά να χρηματοδοτούνται από φορολογικά έσοδα, ακόμη κι αν αυτό το θέμα απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος».

Τα ισλαμικά κέντρα στη Γερμανία έχουν προσελκύσει την προσοχή πολιτικών και ιδρυμάτων ασφαλείας εδώ και χρόνια. Αυτά τα κέντρα έχουν επικριθεί διαρκώς για την υποστήριξη από χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και για τη μη τήρηση των αποκαλούμενων «δυτικών και δημοκρατικών αξιών».

Οι ιμάμηδες είναι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Τώρα, ο Γενς Γκέοργκ Σπαν (Jens Georg Spahn) , ο αντιπρόεδρος της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στη Bundestag (γερμανικό κοινοβούλιο), ζήτησε μια νέα προσέγγιση έναντι των ισλαμικών οργανώσεων στη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό συγκρότημα μέσων ενημέρωσης Funk, δήλωσε: «Είναι πλέον απαράδεκτο ο προϋπολογισμός των περισσότερων τζαμιών στη Γερμανία να χρηματοδοτείται από το εξωτερικό και οι ιμάμηδες των τζαμιών να είναι Τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι».

Τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε γερμανικά ισλαμικά κέντρα, όχι τουρκικά», ο Σπαν λέει: «Ήρθε η ώρα να σταματήσει η χρηματοδότηση των γερμανικών τζαμιών από την τουρκική κυβέρνηση».
“Σύμφωνα με τον Jens Span, αντιπρόεδρο της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στο γερμανικό κοινοβούλιο, δεν είναι αποδεκτό ο προϋπολογισμός των περισσότερων τζαμιών στη Γερμανία να χρηματοδοτείται από το εξωτερικό και οι ιμάμηδες των τζαμιών να είναι Τούρκοι κυβερνητικοί υπάλληλοι”. Φωτογραφία: Kay Nietfeld/dpa/picture alliance

Ο αντιπρόεδρος της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στο γερμανικό κοινοβούλιο πήγε πέρα ​​από αυτό και είπε: «Είναι καλύτερα να ταΐζουμε τα τζαμιά με χρήματα φόρου. ακόμα κι αν αυτό το θέμα απαιτεί αλλαγή του συντάγματος». Ζήτησε επίσης να μην χορηγηθούν βίζες σε εκείνη την ομάδα ιμάμηδων τζαμιών που εισέρχονται σε αυτή τη χώρα εκτός Γερμανίας.

Αντισημιτισμός και ανεξέλεγκτη μετανάστευση

Σύμφωνα με αναφορές της γερμανικής αστυνομίας, οι αντισημιτικές ενέργειες έχουν αυξηθεί στη χώρα τις τελευταίες ημέρες μετά την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Θέματα που προκάλεσαν βαθιά ανησυχία Γερμανών πολιτικών και προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

«Είναι κρίμα που άλλοι, όπως οι Εβραίοι να μην μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στη Γερμανία», είπε.

«Έχουμε εισαγάγει τον αντισημιτισμό σε μεγάλη κλίμακα μέσω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης», είπε ο Σπαν.

Σύμφωνα με αυτόν, «το μίσος για τους Εβραίους μαθαίνεται συχνά από την παιδική ηλικία· στο τραπέζι του δείπνου, μπροστά στην τηλεόραση, ανάμεσα σε φίλους στο σχολείο». Θεωρούσε ότι ο αντισημιτισμός είναι «μέρος της καθημερινής κουλτούρας» και μέρος των πολιτών.

Ο αντιπρόεδρος της παράταξης των χριστιανικών κομμάτων στο γερμανικό κοινοβούλιο πρόσθεσε: «Οι ίδιοι που τώρα εύχονται τον θάνατο των Εβραίων είναι ενάντια στους ομοφυλόφιλους και δεν πιστεύουν στην ισότητα ανδρών και γυναικών».

Αμφιλεγόμενα ισλαμικά ιδρύματα στη Γερμανία
Η Τουρκο-Ισλαμική Ένωση για Θρησκευτικές Υποθέσεις (συντομογραφία Ditib) περιλαμβάνει σχεδόν 900 ισλαμικές ενώσεις τζαμιών που είναι διάσπαρτες σε όλη τη Γερμανία και καλύπτουν περίπου το 70% των μουσουλμάνων που ζουν στη Γερμανία.

Η ένωση αυτή συνδέεται στενά με το Υπουργείο Θρησκευμάτων της Τουρκίας και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των στελεχών αυτού του υπουργείου για να οργανώσει τους Τούρκους μετανάστες που ζουν στη Γερμανία στο πλαίσιο ενός «κοσμικού Ισλάμ».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η «Ντιτίμπ» έχει στενή σχέση με την τουρκική κυβέρνηση και οι ιμάμηδες των τζαμιών της είναι υπάλληλοι του τουρκικού υπουργείου Θρησκευμάτων.

Το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ επίσης χρηματοδοτούν και οργανώνουν ορισμένα από τα ισλαμικά κέντρα στη Γερμανία. Στο παρελθόν, οι αντιπολιτευόμενες ομάδες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας απαίτησαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα κέντρα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί πολιτικοί παίρνουν τέτοιες θέσεις, αλλά ίσως οι στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή να προκαλέσουν τον καθορισμό μιας νέας προσέγγισης απέναντι στις ισλαμικές οργανώσεις στη Γερμανία.

Deutsche Welle

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.