Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τελετή καθέλκυσης της πρώτης FDI BELHARRA – Πιθανόν παρουσία του Πρωθυπουργού

     Η πρώτη φρεγάτα FDI BELHARRA κλάσης «ΚΙΜΩΝ» έχει πέσει ήδη στο νερό κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Επίσημη Τελετή Καθέλκυσης που...

    



Η πρώτη φρεγάτα FDI BELHARRA κλάσης «ΚΙΜΩΝ» έχει πέσει ήδη στο νερό κι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Επίσημη Τελετή Καθέλκυσης που θα πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο της Λοριάν, στη Γαλλία.



Του Χρήστου Μαζανίτη

Είναι πλέον επίσημο. Στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI BELHARRA κλάσης Κίμων.

Η τελετή ήταν να πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, όμως λόγω των τελευταίων γεγονότων με το δυστύχημα στην Λιβύη και τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων Στρατιωτικών και των δύο διερμηνέων αποφασίστηκε η μετάθεση της ημερομηνίας.

Ήδη, από τις 11 Σεπτεμβρίου η πλώρη της «ΚΙΜΩΝ» είχε αρχίσει να ξεπροβάλλει από το υπόστεγο του ναυπηγείου της NAVAL στο Λοριάν της Γαλλίας. Ήδη, η φρεγάτα έχει πέσει στο νερό και οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό στην Επίσημη Τελετή στο Λοριάν να παραβρεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που ο ίδιος είχε δηλώσει ως πρόθεση τον περασμένο Ιούλιο.

Στην φωτογραφία που είχε δώσει προ ημερών στην δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία, διακρινόταν η πλώρη της ΚΙΜΩΝ με την πρώτη φρεγάτα κλάσης, η FS Amiral Ronarch, που προορίζεται για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, να βρίσκεται ήδη στο νερό.



Χωρίς να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το πρόγραμμά του, είναι πολύ πιθανό να είναι στο Λοριάν, στην επίσημη τελετή, δεδομένου μάλιστα ότι στις 5-6 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να είναι στην Γρανάδα της Ισπανίας, όπου λαμβάνει χώρα η άτυπη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είναι πολύ πιθανό – που φαντάζει και το λογικότερο – να δώσει το «παρών» στην επίσημη τελετή ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και στην επίσημη τελετή στις 27 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.