Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δουλεύουν στις πλάτες μας... Τούρκος ΥΠΑΜ: «Η στενή συνεργασία μας με τη Βόρεια Μακεδονία θα συμβάλει στην ασφάλεια των Βαλκανίων»

   Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Μετίν ...

  



Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Μετίν Γκιουράκ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Αλπασλάν Καβακλίογλου, παρέστη στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.



Μιλώντας στη δεξίωση, που ξεκίνησε με την ανάγνωση του εθνικού ύμνου της Βόρειας Μακεδονίας και του Εθνικού Ύμνου της Τουρκίας, ο Υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις βαθιές ιστορικές σχέσεις και τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς αδελφοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας Μακεδονίας για περισσότερα από 600 χρόνια, και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως εκδήλωση αυτών των δεσμών αδελφοσύνης αιώνων, η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Βόρειας Μακεδονίας».



Πρόσθεσε πως υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, ιδίως στον πολιτικό, στρατιωτικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό και τον τουριστικό τομέα:

«Η συνεργασία μας αναπτύσσεται συνεχώς. Στην πραγματικότητα, η αρμονία και η ειρήνη της κοινωνικής δομής της Βόρειας Μακεδονίας είναι εξαιρετικά σημαντική για τα Βαλκάνια και αποτελεί επίσης παράδειγμα.

»Η αλληλεγγύη και η στενή συνεργασία μεταξύ μιας ισχυρότερης και πιο ευημερούσας Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της και μια σεβαστή δύναμη στον κόσμο, θα συμβάλει περισσότερο στην ασφάλεια των Βαλκανίων», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.