Oι τούρκοι θέλοντας να κρατήσουν άσβεστο το αντιδυτικό μένος επαναφέρουν γνωστά σενάρια για την δημιουργία του ελληνορθόδοξου Βατικανού τ...
Για κόμη μια φορά σε τουρκικό κανάλι, αναλυτές όπως θα δείτε και στο βίντεο εστιάζουν στην θεωρία αυτή, καταδυκνείοντας όμως κυρίως πως η απώλεια της Κωνσταντινούπολης αποτελεί φόβο και τρόμο για τους τούρκους και λενα γογονός που μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον με διάφορες αφορμές.
Αυτή την φορά, αφορμή είναι ένας μεγάλος σεισμός, για τον οποίο οι τούρκοι έχουν έτοιμο και σχέδιο εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης. Άλλο σενάριο που επίση οι τούρκοι διακινούν είναι η η ελληνοαμερικανική επίθεση και η κατάληψη της Πόλης σια στρατιωτικού περιπάτου:
Όσον αφορά το τρέχον σενάριο του σεισμού, Τούρκοι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα πλήξει την περιοχή του Μαρμαρά στην Προποντίδα και για αυτό οι βιομηχανίες της περιοχής σχεδιάζεται να μεταφερθούν στο Ικόνιο.
Το σχέδιο εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης σε περίπτωση μεγάλου σεισμού είχε περιγράψει στις ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιάννης Μανδαλίδης, ύστερα από τη σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ στο Ικόνιο την Τρίτη.
Κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το φαινόμενο, όποτε αυτό συμβεί.
«Υπάρχει σχέδιο να μεταφερθούν οι βιομηχανίες στην κεντρική Τουρκία, στο Ικόνιο ή στην Καισάρεια που είναι οι πιο ασφαλείς περιοχές. Υπάρχει ακόμη ένα σχέδιο να ενισχυθούν οι ανισόπεδοι κόμβοι. Αυτή τη στιγμή, ενισχύονται οι τρεις γέφυρες του Βοσπόρου. Δίνεται προτεραιότητα, σε περίπτωση σεισμού, να μείνουν οι τρεις – τέσσερις πολύ βασικές οδικές αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης. «Τρέχει και αυτό το σχέδιο της ανοικοδόμησης των κτιρίων».
Τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία, πλοία ακόμη και θαλάσσια ταξί ή περιπολικά της ακτοφυλακής.
Το σχέδιο είναι τόσο λεπτομερέστατο που προξενεί σίγουρα ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί στην Κωνσταντινούπολη.
Επίσημα οι Τούρκοι μιλούν για σεισμό, 7,5 ρίχτερ που θα ισοπεδώσει σύντομα την πόλη. Ανεπίσημα το ίδιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε περίπτωση πολέμου.
Αυτό είναι το σχέδιο εκκένωσης της Κωνσταντινούπολης
Στο σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί συμμετέχει η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, η AFAD, η διοίκηση της Κωνσταντινούπολης καθώς και άλλοι θεσμοί.
Ο Συνταγματάρχης Metin Günal της Στρατοχωροφυλακής ανέφερε:
“Τα θύματα που θέλουν να επιστρέψουν στις πόλεις καταγωγής θα μεταφερθούν στις περιοχές που έχουν οριστεί για την εκκένωση και θα φύγουν με κάθε μέσο από αέρος, μέσω θαλάσσης ακόμη και μέσω τρένων.
Έχουν οριστεί 23 περιοχές εκκένωσης στην Κωνσταντινούπολη
Τα πλοία θα είναι έτοιμα για περισυλλογή των κατοίκων και εκκένωση. Θαλάσσια λεωφορεία, βάρκες, ακτοπλοϊκές γραμμές και πλοία που ανήκουν στην ακτοπλοϊκή δύναμη ασφάλειας καθώς και θαλάσσια οχήματα της Διοίκησης Ακτοφυλακής θα χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση.
6 σημεία έχουν οριστεί για εκκένωση από την θάλασσα
Οι πολίτες θα μεταφερθούν σε αυτά τα σημεία με οχήματα και μετά θα μεταφερθούν εκτός Κωνσταντινούπολης με πλοία.
Για τα νησιά, καθορίστηκαν μια προβλήτα και 5 περιοχές με ανώτατο όριο πολιτών. Αυτές είναι η προβλήτα πορθμείων Sirkeci, ο τερματικός σταθμός θαλάσσιων λεωφορείων Yenikapı, η προβλήτα φέρι μποτ Pendik, η προβλήτα İstinye, η προβλήτα φεριμπότ Harem και τα λιμάνια Zeytinburnu Zeyport.
Εκκένωση μέσω σιδηροδρομικών σταθμών και λεωφόρων
Η εκκένωση δεν θα συμβεί μόνο από την θάλασσα. Έχουν οριστεί 3 σημεία εκκένωσης ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι πολίτες από την πόλη.
Τα σημεία αυτά είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Yeşilköy, Halkalı και Tuzla.
Σημεία εκκένωσης σε δρόμους Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην διαδικασία εκκένωσης θα διαδραματίσουν οι λεωφόροι.
Οι τερματικοί σταθμοί λεωφορείων Esenler, Alibeyköy, Samandıra και Harem θα αποτελέσουν την έξοδο κινδύνου.
Και αεροδρόμια στον σχεδιασμό
Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθούν και τα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης, Atatürk και Sabiha Gökçen για την εκκένωση των πολιτών.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.
Που θα σταλούν οι πολίτες μετά την Κωνσταντινούπολη;
Oι πολίτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες.
Η πρώτη ομάδα θα σταλεί σε Μπαλίκεσιρ, Εσκισεχίρ, Άγκυρα, Μαγνησία Μ. Ασίας, Σμύρνη, Αφιόν Καραχισάρ, Ικόνιο, Αττάλεια, Ντενιζλί, Σαμψούντα και Καισάρεια. Όσοι θέλουν θα επιστρέψουν στις πόλεις καταγωγής.
Η δεύτερη ομάδα θα σταλεί σε Άδανα, Γκαζιαντέπ, Μαλάτεια, Τραπεζούντα, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ και Ερζιντζάν.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.