Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατεχόμενα... «Μήνυμα αναγνώρισης από τον Ερσίν Τατάρ», λέει τούρκικο δημοσίευμα

    Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της γραμματείας του προέδρου των Τουρκοκυπρίων, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με Τουρκοκύπριους στη Νέα Υόρκη, ...

   



Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της γραμματείας του προέδρου των Τουρκοκυπρίων, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με Τουρκοκύπριους στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν για την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στην ομιλία του εδώ, ο Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στο εξωτερικό βρίσκονται σε ενότητα και αλληλεγγύη και δεν έχουν διαχωριστεί ποτέ από την πατρίδα τους.

Τόνισε τη σημασία των μελλοντικών γενεών να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την τουρκοκυπριακή κοινότητα επισημαίνοντας ότι υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι σημαντική στην αναγνώριση της βόρειας Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι αδικίες κατά των Τουρκοκυπρίων, να αρθούν τα καταπιεστικά εμπάργκο και οι απομονώσεις και να γίνει αποδεκτή και αναγνωρισμένη η ανεξαρτησία της Κατεχόμενης από τον τουρκικό στρατό Κύπρου:

«Αυτή η υποστήριξη είναι δικαιολογημένη σε όλο τον κόσμο» «Είναι σημαντικό ο σκοπός μας να ανακοινωθεί και να γίνει αποδεκτός», είπε σύμφωνα με την Odatv.

Μάλιστα, επεσήμανε τη σημασία του έργου που επιτελείται για την ανάπτυξη των σχέσεων με διάφορες χώρες:

«Η ΤΔΒΚ είναι πλέον πραγματικότητα, είναι μια πατρίδα όπου οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητοι μελλοντικά, είναι η δική μας πατρίδα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επαφές του στη Νέα Υόρκη, όπου τόνισε ότι «πρέπει να εγκαταλειφθούν οι διακρίσεις στην Κύπρο για να βρει θέση στον κόσμο ο δίκαιος αγώνας του τουρκοκυπριακού λαού».

«Το κράτος μας, που ιδρύσαμε με την ελεύθερη βούλησή μας(!), πρέπει να αναγνωριστεί», είπε ο Τατάρ προσθέτοντας ότι ολόκληρη η περιοχή θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη σταθερότητα ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Ο Τατάρ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Τόνισε ότι εξήγησε τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς κατά τη συνάντηση και είπε ότι δεν θα αποδεχτούν ποτέ μια επιβεβλημένη λύση.

Ο Τατάρ τόνισε ότι μια συμφωνία μπορεί να γίνει μόνο μετά από μια συνάντηση με ελεύθερη βούληση και είπε: «Εάν υπάρξει συμφωνία στο μέλλον, η μία πλευρά αυτής της συμφωνίας θα είναι η ΤΔΒΚ», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.