Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια γροθιά οι σλαβότουρκοι... Ρωσικό Προξενείο στην κατεχόμενη Κύπρο ανακοίνωσε ο Τατάρ! Επιβεβαιώνουν οι Ρώσοι...!!!

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ σχολίασε την απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο στην ΤΔΒΚ στο CNN TÜRK. Ο Τ...





Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ σχολίασε την απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο στην ΤΔΒΚ στο CNN TÜRK. Ο Τατάρ δήλωσε: “Αν και δεν είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή, δεν είναι γνωστό πού και πώς θα ανοίξει, αλλά η Ρωσία έχει μια τέτοια πρόθεση. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας συναντώνται”.



“Η Βόρεια Κύπρος και η Ρωσία έχουν καλές σχέσεις. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και ορισμένα εμπάργκο που επιβλήθηκαν με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν καθοριστικά στην απόφαση της Ρωσίας. Προς το παρόν δεν μας αναγνωρίζουν, αλλά υπάρχουν 2 ξεχωριστές διοικήσεις εδώ, υπάρχουν 2 ξεχωριστά κράτη”, τόνισε στις δηλώσεις του ο Τατάρ.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει “πολύ σύντομα” την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχου της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία στο ρωσικό πρακτορείο ΤASS.

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο θα αρχίσει να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ανέφερε την Τετάρτη το πρακτορείο TASS.

Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ.

Να σημειωθεί ότι στο κείμενο του ρωσικού πρακτορείου δεν γίνεται αναφορά σε κατεχόμενο τμήμα αλλά σε «βόρειο».

Εν τω μεταξύ ο «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, επιβεβαίωσε την είδηση στο κανάλι TRT Haber.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.