Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρέντι Μπελέρης: «Αντέχω... Είμαι όρθιος, ακλόνητος και αποφασισμένος»

   Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος, οι αλβανικές Αρχές του έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για να του στερήσουν το πολιτικό δικαίωμα ν...

  Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος, οι αλβανικές Αρχές του έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για να του στερήσουν το πολιτικό δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά ο ίδιος παρουσιάζεται αποφασισμένος να μην «λυγίσει». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας με δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, μέσα από πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και θα δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσης για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπολιτών του.

«Είμαι εδώ, όρθιος, ακλόνητος και αποφασισμένος να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των πολιτών της Χειμάρρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντέχω και είμαι αποφασισμένος να το πάω μέχρι τέλους και να σεβαστώ την ετυμηγορία των πολιτών της Χειμάρρας. Μου έδωσαν μια εντολή και θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα και την περιουσία τους», πρόσθεσε.

«Η αλβανική πλευρά έχει ένα σχέδιο όπου ούτε το 1% δεν έχει ανατραπεί όπως φαίνεται. Αλλά εμείς δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε. Δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτό. Ο λαός της Χειμάρρας δεν θα αποδεχθεί κάτι άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Φρέντι Μπελέρης.
Κίνημα στο διαδίκτυο υπέρ της απελευθέρωσης Μπελέρη

Φουντώνει στο διαδίκτυο το κίνημα υπέρ της απελευθέρωσης του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη με το χαστάγκ: #FREEBELERI.

Μετά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τη σύλληψη πολλαπλασιάζονται κάθε ημέρα με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο από σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

«Λευτεριά στο Δήμαρχό μας, Λευτεριά στην ελεύθερη βούληση του λαού της Χιμάρας #freeBeleri» αναφέρεται σε ειδησεογραφικό ιστότοπο της ομογένειας στη Χειμάρρα.

«Συνελήφθη για υποτιθέμενη "απάτη", ο Μπελέρης αψήφησε τις πιθανότητες και κέρδισε τις τοπικές εκλογές ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Οι δυνάμεις που τον κρατούν κλειδωμένο, τον εμποδίζουν να πάρει τη θέση που του αξίζει ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Ένας διαρκής αγώνας για τη δημοκρατία και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία» γράφεται σε μήνυμα που κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα, αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις σε βάρος του εκλεγμένου Δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση και ο φάκελος παραπέμφτηκε προς εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, που βρίσκεται επίσης στα Τίρανα.

Ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Π. Κοκαβέσης κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Λόγω των διακοπών στο αλβανικό σύστημα δικαιοσύνης δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά σίγουρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό οι κ.κ Μπελέρης και Κοκαβέσης συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία δύο μέρες πριν από τις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου τρέχοντος. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την εκλογή του Μπελέρη στο αξίωμα του Δημάρχου της Χιμάρας.

Ωστόσο, στις εν λόγω εκλογές περισσότερα από 30 άτομα στη χώρα φέρουν την ίδια κατηγορία με τους δύο Έλληνες, αλλά μόνο εκείνοι προφυλακίστηκαν. Ο Π. Κοκαβέσης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Φρέντυ Μπελέρη και μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η όλη εξέλιξη δεν επιτρέπει στον Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί ενόψει του Δ. Συμβουλίου για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του δημάρχου. Κατά τον εκλογικό νόμο στη χώρα σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την εκλογή, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποχρεούται να δρομολογήσει διαδικασίες επανάληψης των εκλογών στο δήμο Χιμάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.