Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χειμάρρα: Διαδήλωση των ομογενών στις 14/08 υπέρ της απελευθέρωσης Μπελέρη

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, οι ομογενείς κάτοικοι της Χειμάρρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αλβανία, προκειμένου να διαμ...


Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, οι ομογενείς κάτοικοι της Χειμάρρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αλβανία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκιση –με ψευδείς κατηγορίες– του εκλεγμένου Δημάρχου της πόλης, Φρέντι Μπελέρη. Οι Χειμαρριώτες ζητούν την άμεση αποφυλάκιση καθώς και την ορκωμοσία και ανάληψη των καθηκόντων του.














Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Φρέντι Μπελέρη, έχοντας πραγματοποιήσει σειρά διπλωματικών κινήσεων, τόσο έναντι της γείτονος χώρας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χθες (08/08), ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι «η προφυλάκιση του Μπελέρη είναι παράνομη και παραβιάζει το Κράτος Δικαίου», συμπληρώνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες, όχι μόνο για την απελευθέρωση, αλλά και την ορκωμοσία του. «Με τον τρόπο που λειτουργεί η αλβανική πλευρά, μάλλον πυροβολεί τα πόδια της», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ


Ακόμη, προειδοποίησε ότι τυχόν έκπτωση του Έλληνα ομογενή από το αξίωμα θα σημαίνει σοβαρή επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν υπάρχει τέτοια παραβίαση του Κράτους Δικαίου και του τεκμηρίου της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη.
Φρέντι Μπελέρης: «Όρθιος, ακλόνητος και αποφασισμένος»

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος, οι αλβανικές Αρχές του έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για να του στερήσουν το πολιτικό δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, αλλά ο ίδιος παρουσιάζεται αποφασισμένος να μην «λυγίσει». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας με δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, μέσα από πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και θα δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσης για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπολιτών του.

«Είμαι εδώ, όρθιος, ακλόνητος και αποφασισμένος να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των πολιτών της Χειμάρρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αντέχω και είμαι αποφασισμένος να το πάω μέχρι τέλους και να σεβαστώ την ετυμηγορία των πολιτών της Χειμάρρας. Μου έδωσαν μια εντολή και θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα και την περιουσία τους», πρόσθεσε.

«Η αλβανική πλευρά έχει ένα σχέδιο όπου ούτε το 1% δεν έχει ανατραπεί όπως φαίνεται. Αλλά εμείς δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε. Δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτό. Ο λαός της Χειμάρρας δεν θα αποδεχθεί κάτι άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Φρέντι Μπελέρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.