Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για «το δίκαιο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» μίλησε ο τούρκος υπουργός από την Κομοτηνή και δεν κουνήθηκε φύλλο

   Τα 28 χρόνια από τον θάνατο σε τροχαίο του περιβόητου Σαδίκ Αχμέτ, τιμήθηκαν με κάθε επισημότητα στην Κομοτηνή, αφού παρέστη και ο τούρκο...

  Τα 28 χρόνια από τον θάνατο σε τροχαίο του περιβόητου Σαδίκ Αχμέτ, τιμήθηκαν με κάθε επισημότητα στην Κομοτηνή, αφού παρέστη και ο τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Ahmet Yıldız δίπλα στους ψευτομουφτήδες. Το Κοράνι διαβάστηκε και προσευχήθηκαν η σύζυγος του Σαδίκ, Ισίκ, ο γιος του Λεβέντ Αχμέτ και η κόρη του Φουντά, ενώ στο νεκροταφείο ήταν οι συνήθεις ύποπτοι συνεργάτες του τουρκικού προξενείου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ahmet Yıldız ξεκίνησε την ομιλία του διαβάζοντας το μήνυμα του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τον Σαδίκ Αχμέτ.


«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να ανακτήσουν οι συμπατριώτες μας τα νόμιμα δικαιώματα και ελευθερίες τους. Επιστρατεύουμε όλα τα μέσα για να βελτιώσουμε την κατάσταση των ομογενών μας της Δυτικής Θράκης και να λύσουμε τα προβλήματά τους. Στις διμερείς συναντήσεις και συναντήσεις μας με την Ελλάδα, εργαζόμαστε σκληρά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στις διεθνείς πλατφόρμες. Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών μας», είπε ο υφυπουργός του σουλτάνου, δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι που ζουν εκτός Τουρκίας χρειάζονται έναν ηγέτη, «τα θλιβερά γεγονότα στη Βουλγαρία το αποκαλύπτουν ήδη αυτό» δήλωσε!

Υπενθυμίζοντας ότι ήρθε στη Δυτική Θράκη πριν από επτά χρόνια για να παραστεί στην τελετή μνήμης για τον Σαντίκ Αχμέτ, ο Γιλντίζ είπε ότι παρατήρησε ότι το ηθικό των συμπατριωτών του είναι υψηλότερο σήμερα και η αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν έχει αυξηθεί! Σημειώνοντας ότι εργάζεται στα μέρη όπου βρίσκονται οι τουρκικές κοινότητες, ο Yıldız τόνισε ότι οι τουρκικές κοινότητες αποτελούν αξία για τη χώρα στην οποία ζουν. Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας εάν τηρηθούν οι αρχές της καλής γειτονίας και των σύγχρονων διεθνών σχέσεων, ο Γιλντίζ είπε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να επηρεαστούν από τις εντάσεις που κλιμακώνονται κατά καιρούς μεταξύ των δύο χωρών. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν αυτά. Η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία δεν έχει πρόβλημα», δήλωσε ο θρασύς.

Στην Κομοτηνή όμως βρέθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος Μεγάλης Ένωσης (BBP) Destici και δήλωσε ότι ο Σαδίκ Αχμέτ είναι ένας από τους σημαντικούς ηγέτες του τουρκικού κόσμου που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της… τουρκικότητας και είπε: «Παρόλο που η Δυτική Θράκη έμεινε εκτός των συνόρων της Τουρκίας στη Λωζάνη, βρίσκεται υπό την προστασία και την προστασία της Δημοκρατίας της Τουρκίας»!

Είναι δυνατόν μέσα στην επικράτειά μας να ακούγονται τέτοια ανθελληνικά αίσχη από τούρκους αξιωματούχους και το ΥΠΕΞ και οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε; Τι άλλο χρειάζεται επιτέλους για να καταλάβουν πως ο τούρκος φίλος δεν πιάνεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.