Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι εν Ελλάδι σλαβόψυχοι μας απειλούν ότι «τώρα στα πανηγύρια και τις γιορτές δεν θα ακούτε τίποτα παρά μακεδονικά τραγούδια και χορούς»

  ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, Ο ΑΣΛΑΚΟΦ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ... Φ...

 



ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, Ο ΑΣΛΑΚΟΦ

ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ...

Φώναζε ο Στόχος και οι Ελληνόψυχοι ότι θα μας ανοίξει μεγάλες πληγές η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία πανηγυρίζουν οι... προοδευτικές δυνάμεις και την τηρούν ευλαβικά οι ελαφροδεξιές.Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όπως πάντα...

Ο περιβόητος σλαβόψυχος Παναγιώτης Αναστασιάδης ή Πάντο Ασλάκοφ όπως του αρέσει να τον λένε,της Μελίτης έκανε δηλώσεις σε σκοπιανό κανάλι και ικανοποιημένος μας... απείλησε ότι πλέον στα πανηγύρια και τις γιορτές «δεν θα ακούτε τίποτα παρά μακεδονικά τραγούδια και χορούς»! Ειδικά και μετά τις ύποπτες αποφάσεις δικαστικών λειτουργών εκεί στη Φλώρινα, έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα.

Όπως λοιπόν προκλητικά γράφει το «Racin. mk»:

«Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα, εμφανώς απελευθερωμένοι από τις θετικές αλλαγές στην Ελλάδα σε μειονοτικά ζητήματα, έχουν εδώ και πολλά χρόνια στόχο να ενθαρρύνουν και να τονώσουν δραστηριότητες για την καλλιέργεια της πνευματικής και λαογραφικής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές, όπως αναφέρεται στο τρίτο μέρος της σειράς "Τρεις μέρες στο Λέριν και στη Μάλα Πρέσπα".
Τώρα έχει αλλάξει. Τώρα στα πανηγύρια και τις γιορτές που έχουμε στα χωριά μας, δεν θα ακούτε τίποτα άλλο παρά μακεδονικά τραγούδια και χορούς, είπε ο Πέτσε Μπενίσεφ από το Γκόρνο Βρμπένι.
Τώρα, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κατάσταση έχει αλλάξει τελείως, αλλά και η καθημερινότητά τους το μαρτυρούν. Στην Οβχαράνη στις γιορτές για το Ίλιντεν, ως εορτή του χωριού προς τιμή του Προφήτη Ηλία, ως προστάτη του χωριού, αλλά και ως εορτή της Εξέγερσης του Ίλιντεν, συγκεντρώθηκαν 8.000 με 15.000 άτομα από την ευρύτερη περιοχή. Μακεδονικά τραγούδια που εδώ και αιώνες καλλιεργούνται εδώ, αλλά και κάποια νέα, τραγουδιούνται πλέον δυνατά σε αυτές τις λαϊκές συγκεντρώσεις.

Από το 1985 άρχισε να τραγουδιέται το Μακεδονικό, γιατί μέχρι το 85 ήμασταν «Τσάρλι Τσάπλιν», ήμασταν μόνο με μουσική, δεν ήμασταν με τραγούδι. Το τραγούδι ξεκίνησε το '85. Από τότε έχουν συγκεντρωθεί εδώ 8.000 με 15.000 άτομα από τη Θεσσαλονίκη, το Bere, το Negus, το Voden, την Κατερίνη, την Κάλιαρι. Τώρα όχι μόνο στο Ovcharani, αλλά μακεδονικά τραγουδιέται παντού, στο Kukush, στο Voden, και στο Cagliari, παντού... Τώρα στους γάμους και τις βαφτίσεις μπορείτε ήδη να δείτε αν κάποιος είναι Μακεδόνας ή Έλληνας, τονίζει ο Pando Ashlakov/Panajot Anastasiadis από Οβχαράνη σε δήλωσή του για το Racin.mk»!

Καταλάβατε λοιπόν τι έχει να γίνει φέτος σε χωριά με φωλιές σλαβόψυχων στα πανηγύρια στις 20 Ιουλίου; Και μάλιστα θα βγαίνουν μετά τα προκτόρια και θα απαιτούν και την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία της Μακεδονίας ΜΑΣ, όπως ήδη έχουν αρχίσει δειλά δειλά να λένε!

Για να καταλάβετε δε για το μέγεθος του θράσους του Ασλάκοφ, το 2012 τόλμησε να πάει στη Λέσχη Αξιωματικών της Φλώρινας -όπως είχε τότε αποκαλύψει ο Στόχος- για να... γιορτάσει τα Ελευθέρια της πόλης! Και δεν βρέθηκε ούτε ένας απόστρατος έστω, να τον πετάξει με τις κλωτσιές έξω!
Φτου σας ξεφτίλες που βάζετε την Πατρίδα σε μεγάλες περιπέτειες και θα χρειαστεί νέος Μακεδονικός Αγώνας για να ξεβρωμίσουμε τη χώρα. - Εφημερίδα «Στόχος»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.