Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Κούρδοι (SDF) στην Β.Συρία συνέλαβαν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

   Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 15/5 τη σύλληψη ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε καταδρομική επ...

  



Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 15/5 τη σύλληψη ενός ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε καταδρομική επιχείρηση στη νότια ύπαιθρο της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Το Κέντρο ΜΜΕ των SDF ανέφερε σε ανακοίνωση ότι στις 8 Μαΐου, οι Ειδικές Μονάδες των SDF πραγματοποίησαν μια επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα «την εξάρθρωση ενός τρομοκρατικού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αλ Ντασίσχα, νότια της Χασάκα.

Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αεροπορική επιτήρηση και χερσαία υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε η ανακοίνωση των SDF, προσθέτοντας ότι οι μονάδες συνέλαβαν τον αρχηγό του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους και έναν ύποπτο που τον συνόδευε.

Ο οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «σχεδίαζε ενεργά τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του στρατού, των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο ίδιος διευκόλυνε τη μετακίνηση των πυρήνων του ISIS και «ήταν άμεσα υπεύθυνος για τις δραστηριότητές τους» στη νότια Χασάκα και στη βόρειο Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι μονάδες των SDF ανακάλυψαν «όπλα, τεχνικό εξοπλισμό και ενοχοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του με το ISIS».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.