Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά τα Rafale και τα Viper ήρθε η ώρα και για τα M-346 της ΠΑ

  Ακριβώς σε δύο εβδομάδες την μεθεπόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου αναμένεται να προσγειωθεί στην Καλαμάτα και στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος τ...

 



Ακριβώς σε δύο εβδομάδες την μεθεπόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου αναμένεται να προσγειωθεί στην Καλαμάτα και στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος το πρώτο καινούργιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας M-346. Οι δοκιμές στην Ιταλία για το νέο απόκτημα της HAF ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε να πετάξει για την καινούργια του ‘’φωλιά’’ στην Καλαμάτα.

Χειριστής του σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι Ιταλός ιπτάμενος της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo ο οποίος θα το παραδώσει στους Έλληνες εκπαιδευτές ενώ άμεσα θα ακολουθήσει και η παράδοση ενός ακόμη εκπαιδευτικού Μ-346 το οποίο επίσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών. Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών η επίσημη τελετή παραλαβής του καινούργιου εκπαιδευτικού που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση των νέων Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα με τα πρώτα καινούργια εκπαιδευτικά M-346 στην Καλαμάτα και στην 120 ΠΕΑ επιστρέφουν από την Ιταλία οι 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι τους τελευταίους οκτώ μήνες μυήθηκαν στα μυστικά του αεροσκάφους. Θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό υποστήριξης του καινούργιου αποκτήματος της HAF.

Επιπλέον στο ‘’λίκνο’’ της αεροπορικής εκπαίδευσης της ΠΑ επιστρέφουν επίσης οι πρώτοι έξι Έλληνες εκπαιδευτές οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πέρασαν εντατικό ‘’φροντιστήριο’’ στο Ισραήλ από την ανάδοχο εταιρεία Elbit η οποία άλλωστε έχει αναλάβει και την εκπαίδευση των νέων ιπτάμενων της IAF με το ίδιο αεροσκάφος Μ-346.

Η έλευση στην Καλαμάτα των πρώτων εκπαιδευτικών αεροσκαφών τα οποία θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα πλέον Τ-2Ε Buckeye σηματοδοτεί στην πράξη την αλλαγή σελίδας και το πέρασμα σε νέα εποχή για το εκπαιδευτικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα Buckeye άλλωστε ξεπέρασαν κάθε παγκόσμιο προηγούμενο αφού σε αυτά εκπαιδεύτηκαν δεκάδες γενιές ιπτάμενων από το 1976 όταν τα παρέλαβαν τα ‘’μπλε’’ φτερά. Με την HAF να αποτελεί τον τελευταίο χρήστη τους εδώ και πολλά χρόνια καθώς όλες οι υπόλοιπες αεροπορίες τα έχουν ήδη αποσύρει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.