Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λες και θα τα έπερνε... Οριστικό τέλος η Τουρκία για F35! «Δώστε πίσω τα λεφτά μας» λένε στους Αμερικάνους...

   Οριστικό τέλος βάζει η Τουρκία για την απόκτηση των F35 από τις ΗΠΑ, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν τα θ...

  



Οριστικό τέλος βάζει η Τουρκία για την απόκτηση των F35 από τις ΗΠΑ, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν τα θέλουμε. Φέρτε τα λεφτά μας πίσω». Παράλληλα, αναφέρεται και στους S-400, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τους πήραμε για εμάς».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN και γι’ αυτό έβαλε οριστικό τέλος στην απόκτηση των F35.

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν λέμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, τούς λέμε “επιστρέψτε τα χρήματα μας”, διότι εμείς πια κατασκευάζουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Haber Turk ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας το προεκλογικό αφήγημα του Ερντογάν για μια ισχυρή Τουρκία.

«Από το πρόγραμμα των F-35 δεν βγήκαμε μόνοι μας. Οι ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή τις κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400. Kαι για το θέμα των S-400 οι ΗΠΑ μάς είπαν “δώστε σε μας τον έλεγχο του συστήματος το έχουμε εμείς… Να τους εξετάσουμε”. Μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Μας πρότειναν πράγματα που αφορούν τη κυριαρχία μας. Δεν τα δεχτήκαμε» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία. Δεν το δεχθήκαμε. Τους είπαμε πως τους πήραμε για μας» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.