Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαύρη Θάλασσα: Πούτιν και Ερντογάν θα συζητήσουν την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε, εάν χρειαστεί, να μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την τελευταία στιγμή αναφορ...

 



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε, εάν χρειαστεί, να μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την τελευταία στιγμή αναφορικά με την παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για το θέμα στην Κωνσταντινούπολη.



Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν θα παρατείνει τη συμφωνία πέραν της 18ης Μαΐου, εκτός κι αν ικανοποιηθούν σειρά αιτημάτων για την άρση των εμποδίων στις δικές της εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες πως πιστεύει ότι η συμφωνία, που επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων από τρία ουκρανικά λιμάνια, μπορεί να παραταθεί για τουλάχιστον δύο ακόμα μήνες.

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν ενδεχομένως το θέμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός επί του παρόντος αλλά πρόσθεσε: «Τηλεφωνούν ο ένας στον άλλο πολύ γρήγορα όταν χρειαστεί».

Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την πορεία των συνομιλιών ενώ βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.