Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

    Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά τμήματα της χώρας, που θα συνοδ...

   



Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά τμήματα της χώρας, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (02-05-2023) από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Τετάρτη (03-05-2023)
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
.

Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.

Τι προβλέπει το meteo

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο Πέλαγος θα επηρεάσει τη χώρα μας σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου 2023 με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους στη Δυτική Ελλάδα. Παρά την επικράτηση των νοτιάδων, η θερμοκρασία θα παραμένει περίπου 3-4°C χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και την Πελ/νησο, και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 2/5, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα Επτάνησα, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελ/νησο και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Στις νοτιότερες περιοχές θα σημειωθούν και λασποβροχές λόγω της παρουσίας σκόνης από την Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.