Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δέσμευσαν πλοίο ελληνικών συμφερόντων

Το Ιράν δέσμευσε σήμερα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στο Στενό του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας ότι πρ...





Το Ιράν δέσμευσε σήμερα πλοίο ελληνικών συμφερόντων στο Στενό του Ορμούζ, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Το πετρελαιοφόρο «Niovi» καταλήφθηκε από 12 σκάφη των Φρουρών της Επανάσταστης καθώς διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ στις 6:20 π.μ. τοπική ώρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του 5ου Στόλου των ΗΠΑ, αντιπλοίαρχος Τιμ Χόκινς, σε δήλωσή του πριν λίγο. Η κατάληψη του ελληνικών συμφερόντων πετρελαιοφόρου που είχε σημαία Παναμά ακολουθεί ένα παρόμοιο περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, όταν το ναυτικό του Ιράν επιβιβάστηκε στο υπερδεξαμενόπλοιο «Advantage Sweet» με σημαία Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο του Ομάν.

Αυτό ήταν πιθανότατα αντίποινα για τις αμερικανικές ενέργειες για την ανακατεύθυνση ενός δεξαμενόπλοιου που επιχειρούσε να μεταφέρει ιρανικό αργό πετρέλαιο στην Κίνα, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.

Τα ταχύπλοα πλωτά μέσα που κατέκλυσαν το Niovi ανήκουν στο ναυτικό του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του 5ου Στόλου.

«Η συνεχιζόμενη παρενόχληση σκαφών από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα ναυσιπλοΐας στα περιφερειακά ύδατα είναι αδικαιολόγητη, ανεύθυνη και αποτελεί παρούσα απειλή για τη θαλάσσια ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πετρελαιοφόρο είχε αναχωρήσει από το Ντουμπάι και διερχόταν από τον Περσικό Κόλπο προς το λιμάνι της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε η ανακοίνωση. Το πλοίο ελληνικων συμφερόντων αναγκάστηκε να κατευθυνθεί προς το Μπαντάρ Αμπάς, στις νότιες ακτές του Ιράν, δήλωσε την Τετάρτη ο 5ος Στόλος.

Το Ιράν από τη μεριά του, δεν εξέδωσε καμία επίσημη δήλωση σχετικά με το ελληνικών συμφερόντων πλοίο ως τώρα.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού την Τετάρτη αναφέρει ότι το Ιράν παρενόχλησε, επιτέθηκε ή παρενέβη στα δικαιώματα ναυσιπλοΐας 15 εμπορικών πλοίων με διεθνή σημαία τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.