Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιεβγκένι Πριγκόζιν: Ρώσοι στρατιώτες το έβαλαν στα πόδια στο Μπαχμούτ – Θα σας κόψει τον κ@λο ο Πούτιν

   Σε μια ακόμη επίθεση κατά της ηγεσίας του ρωσικού στρατού – ανήμερα της επετείου της «Ημέρας της Νίκης» – προχώρησε ο Γιεβγκένι Πριγκόζι...

  



Σε μια ακόμη επίθεση κατά της ηγεσίας του ρωσικού στρατού – ανήμερα της επετείου της «Ημέρας της Νίκης» – προχώρησε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της μισθοφορικής δύναμης-εταιρείας Wagner.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον τακτικό στρατό πως εγκαταλείπει τις θέσεις του στο Μπαχμούτ, την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί το βασικό πεδίο συγκρούσεων του πολέμου, εδώ και μήνες.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, εξαπέλυσε πυρά κατά του ρωσικού κράτους πως είναι ανίκανο να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας.

«Σήμερα, η μία από τις μονάδες του υπουργείου Αμυνας εγκατέλειψε μία από τις πτέρυγες του μετώπου.

»Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, το έβαλαν στα πόδια», κατήγγειλε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοικτό πόλεμο με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε ακόμη την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία ότι επιδιώκει «να εξαπατήσει» τον Πούτιν ως προς την επίθεση στην Ουκρανία.

«Αν όλα αυτά γίνονται για να εξαπατηθεί ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, τότε, είτε αυτός ο αρχηγός θα σας σκίσει τον κ@@@, είτε ο ρωσικός λαός, που θα είναι οργισμένος αν ο πόλεμος χαθεί», ανέφερε σε μια ακόμη οργισμένη δήλωσή του.

«Γιατί το Κράτος δεν καταφέρνει να υπερασπισθεί την χώρα;», αναρωτιέται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία τόνιζε ότι «το μέλλον» της Ρωσίας «εξαρτάται» από τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία.

«Αυτήν την στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον.

»Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται σήμερα από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης της Wagner ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τους άνδρες του από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, αν το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο δεν του στείλει τα πυρομαχικά που ζητά.

Την Κυριακή, δήλωσε ότι «έλαβε την υπόσχεση» της αποστολής των αναγκαίων προμηθειών, υπονοώντας ότι η Wagner δεν θα αποχωρήσει άμεσα από το Μπαχμούτ.

Ωστόσο την Τρίτη επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει την απόσυρση των δυνάμεων, απουσία προμηθειών.

Συγκεκριμένα, ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Wagner δεν έχει λάβει παρά το 10% των πυρομαχικών που έχει ζητήσει.

«Δεν θα φύγουμε από το Μπαχμούτ, θα παραμείνουμε μερικές μέρες ακόμα, θα πολεμήσουμε παρά ταύτα, θα τα βολέψουμε», είπε παρατείνοντας για λίγες ημέρες το τελεσίγραφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.