Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλατεία Βάθη: Πώς μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της Αθήνας βιώνει την απόλυτη παρακμή

  Η παλιά Αθήνα έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο συζήτησης. Συνοικίες που αρκετές δεκαετίας πίσω «ανάβλυζαν» αριστοκρατία, έχουν μετατρ...

 




Η παλιά Αθήνα έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο συζήτησης. Συνοικίες που αρκετές δεκαετίας πίσω «ανάβλυζαν» αριστοκρατία, έχουν μετατραπεί σε απάτητα «γκέτο». Ειδικότερα περιοχές στο κέντρο και γύρω από αυτό, έχουν χάσει την παλιά αίγλη τους. Αν εξαιρέσει κανείς την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο που λόγω τουρισμού διατηρούν τα… προσχήματα, αρκετές άλλες αθηναϊκές γειτονιές βιώνουν την απόλυτη παρακμή.

Μια ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της Πλατείας Βάθη. Μια περιοχή η οποία ήταν από τις πλέον ακριβές της Αθήνας πριν από αρκετές δεκαετίες και που σήμερα, λόγω της εγκληματικότητας και των παραβατικών στοιχείων που εντοπίζονται εκεί δεν έχει χάσει απλά την Αίγλη της αλλά τείνει να μετατραπεί σε άβατο.

Στο παρκάκι, κάποιος μέρα-μεσημέρι κάνει χρήση ναρκωτικών, δίπλα ακριβώς παίζουν παιδιά

«Μένουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και για να κάνουν σίσα και άλλα ναρκωτικά χρησιμοποιούν φωτιά. Άναβαν επίσης όταν χρειάστηκε με τα κρύα να ζεσταθούν. Το αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες στην γειτονιά μας να έχουν καταγραφεί πολλές πυρκαγιές. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Φοβόμαστε πάρα πολύ», ήταν το κοινό μήνυμα όσων μίλησαν επώνυμα ή και ανώνυμα στο Newsbomb.gr που βρέθηκε στις γειτονιές της πλατείας Τράιμπερ, του Αγίου Παύλου κ.α κάτω από την πλατεία Βάθη.

Έχοντας ως επίκεντρο την πλατεία Βάθη γυρίσαμε τα στενά όλα. Πάνω και κάτω. Πίσω από το κτήριο του ΟΣΕ και περπατώντας φθάσαμε μέχρι τον Άγιο Παύλο. Η ανομία, η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών και άλλες παραβατικές συμπεριφορές καταγράφηκαν από το φακό μας. Μα αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το μέγεθος της αδιαφορίας. Γειτονιές βρώμικες, χωρίς φώτα (την ώρα που όλη η άλλη πλευρά της πόλης, η τουριστική, ζει μέρα νύχτα κάτω από τη σκιά που κάνουν τα φωτάκια των led).

Οι κάτοικοι σε απόγνωση, εγκλωβισμένοι σε ένα πεδίο φόβου… ξεσπούν.

Κάποιοι δε από αυτούς μιλάνε για την εποχή που η γειτονιά τους ήταν η πιο αριστοκρατική των Αθηνών και όταν βασίλευε η Finos Film που είχε εκεί την έδρα της, τα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου περνούσαν την μέρα τους γύρω από τον Άγιο Παύλο. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας να κλαις.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.