Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Ξεκίνησε η τριήμερη Πολυεθνική Άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023»

   Ξεκίνησε από εχθές, 15 Μαΐου μέχρι τις 18 Μαΐου η Πολυεθνική Άσκηση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023» σε συνεργασία με...

  



Ξεκίνησε από εχθές, 15 Μαΐου μέχρι τις 18 Μαΐου η Πολυεθνική Άσκηση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023» σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών. Η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, στο θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (FIR και ΑΟΖ).



Η άσκηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, σχεδιάστηκε υπό τον γενικό συντονισμό της Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ), με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατικών υπηρεσιών καθώς επίσης προσωπικού και αεροναυτικών μέσων ξένων χωρών.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα δοκιμασθούν τα υφιστάμενα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΤΕΥΚΡΟΣ», που αφορούν στην υποδοχή αμάχων, από εμπόλεμη περιοχή και στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης (E-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την άσκηση θα παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και διπλωματών από ξένες χώρες, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει ότι η ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή αποτελούν περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος για τοπικούς, περιφερειακούς και παγκόσμιους δρώντες, καταλήγει η ανακοίνωση.



Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.