Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκτυο Πακιστανών τρομοκρατών: Αυτός είναι ο «καθοδηγητής» στο Ιράν – Το προφίλ του στα social media και η εικονική δολοφονία

  Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του «καθοδηγητή» των δύο προφυλακισμένων Πακιστανών που κατηγορούνται πως ετοίμαζαν επίθεση σε συναγωγή στο κέντρ...

 



Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του «καθοδηγητή» των δύο προφυλακισμένων Πακιστανών που κατηγορούνται πως ετοίμαζαν επίθεση σε συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο προφυλακισμένων, προκύπτει ότι οι αρχές τους αποδίδουν πως σχεδίαζαν την τοποθέτηση σακιδίου με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, τα περασμένα Χριστούγεννα, με πρόθεση να προκαλέσουν λουτρό αίματος. Συγκεκριμένα, πρόθεση ήταν πρόκληση του μέγιστου αριθμού θυμάτων, έναντι 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.



Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δύο Πακιστανοί και ο «εγκέφαλος» στο Ιράν φέρονται να είχαν στόχο και επιχειρηματίες της Ζακύνθου, επιδιώκοντας είτε να επιτεθούν στους ίδιους είτε στις ιδιοκτησίες τους. Μάλιστα, στις συνομιλίες αναφέρεται ένα συγκεκριμένο όνομα. Παράλληλα, φέρεται να σχεδίαζαν και την δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως έχει γράψει πρώτο enikos.gr, πιθανότατα τα πρόσωπα αυτά θα ήταν «ισραηλινοί στόχοι».




O «καθοδηγητής» των δύο συλληφθέντων ονομάζεται Syed Fakhar Abbas (πιθανόν είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε) – ο οποίος είχε προφίλ με το όνομα «Σάνι» στα social media-, είναι ηλικίας 29-33 ετών και βρίσκεται στο Ιράν, όπου έχει καταφύγει. Όπως έχει αποκαλύψει το enikos.gr, πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Με τους δύο συλληφθέντες -τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν – κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Σαργκόντα του Πακιστάν.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, o «Σάνι» είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Μάλιστα, σε ένα εκ των βίντεο που έχει αναρτήσει φαίνεται να κάνει… γυμναστικές ασκήσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.
Η εικονική δολοφονία

Οι Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί έστησαν τις προηγούμενες μέρες μια εικονική δολοφονία και έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Ιράν για να πληρωθούν. Όπως μετέδωσε ο Alpha έσφαξαν ένα ζώο για να υπάρχει αίμα και στη συνέχεια έβαψαν «το θύμα». Άφησαν δίπλα του ένα μαχαίρι και τράβηξαν τα επίμαχα καρέ. Ο «εγκέφαλος» όμως από το Ιράν δεν πίστεψε και κατάλαβε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε σκηνοθετηθεί.



Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε στο enikos.gr, δικηγόρος των δύο προφυλακισμένων Πακιστανών, Ηρακλής Σταβάρης στα μηνύματα που αντάλλαζαν οι πελάτες του με τον «Σάνι» φαινόταν ότι ο “Ιρανός” δεχόταν επίσης πιέσεις και τους είπε ότι και αυτός κάπου λογοδοτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.