Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NOBLE DINA: Ο «εφιάλτης του Αιγαίου» αναδύθηκε στην Χάιφα του Ισραήλ – ΦΩΤΟ

    Το ένα από τα 4 «αόρατα» υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ο «εφιάλτης του βυθού του Αιγαίου» όπως αποκαλούν τα Type 214, αναδύθηκε στη...

   



Το ένα από τα 4 «αόρατα» υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, ο «εφιάλτης του βυθού του Αιγαίου» όπως αποκαλούν τα Type 214, αναδύθηκε στην Χάιφα του Ισραήλ, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η διακλαδικότητα και οι συνέργειες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν την μεγαλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε επιβουλέα της Εθνικής Κυριαρχίας. Κι αυτό γιατί όταν ο ένα καλύπτει τα κενά και συμπληρώνει τον άλλο το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο.

Μία επίδειξη αυτής της φιλοσοφίας, που έχει εμφυσήσει το ΓΕΕΘΑ κι έχουν υιοθετήσει τα Επιτελεία και των τριών Κλάδων αποτέλεσε η άσκηση NOBLE DINA 23 (ND-23), που ξεκίνησε από το Κρητικό Πέλαγος κι έφτασε στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, ανοιχτά από το λιμάνι της Χάιφα, στο Ισραήλ.

  



Με αιχμή του δόρατος της μονάδες επιφανείας και το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι υπολογίσιμη δύναμη αλλά μία χώρα με την οποία κανείς δεν θέλει να ανοίξει παρτίδες μαζί της, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Όπως είχαμε γράψει κατά την έναρξη της άσκησης NOBLE DINA, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και διήρκησε 2 εβδομάδες, ως τις 30 Μαρτίου, οπότε και κατέληξε στο Ισραήλ.

Αναμφισβήτητα, η στιγμή που όλοι εντυπωσιάστηκαν και αναγνώρισαν την δυναμική του Πολεμικού Ναυτικού ήταν όταν αναδύθηκε ανοιχτά από το λιμάνι της Χάιφα το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ, το ένα από τα 4 της κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που διαθέτει η Ελλάδα, Type 214.4

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, ΗΠΑ και Ισραήλ, και με συμμετοχή Ναυτικών Δυνάμεων της Γαλλίας, της Ιταλίας, καθώς και της Γερμανίας η οποία συμμετείχε με συνδέσμους επί των Ναυτικών Μονάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.