Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχοι στον κατάλογο του «Forbes»

  ΑΘΗΝΑ. Αρκετές είναι οι παρουσίες των ελληνικής καταγωγής προσώπων και στον φετινό κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes...

 



ΑΘΗΝΑ. Αρκετές είναι οι παρουσίες των ελληνικής καταγωγής προσώπων και στον φετινό κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes», στον οποίο πάντως κυριαρχούν οι Αμερικανοί, ενώ διαπιστώνονται μεγάλες ανακατατάξεις σε σχέση με πέρυσι.

Στην κορυφή του φετινού καταλόγου βρίσκεται Γάλλος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1987, οπότε ξεκίνησε η συγκεκριμένη κατάταξη. Πρόκειται για τον Μπερνάρ Αρνό (Bernard Arnault), επικεφαλής της γαλλικής αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών της LVMH, με περιουσία ύψους 211 δισ. δολαρίων, αυξανόμενη κατά 53 δισ. δολάρια το τελευταίο έτος, χάρη στις πωλήσεις-ρεκόρ και τα κέρδη των brands Louis Vuitton, Christian Dior και Tiffany. O Aρνό εκθρόνισε τον Eλον Μασκ (Elon Musk), που πέρασε στη δεύτερη θέση, με την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 39 δισ. δολάρια, στα 180 δισ. δολάρια.



Όσον αφορά στους ελληνικής καταγωγής, στην 408η θέση του καταλόγου με περιουσία που ανέρχεται στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται ο Τομ Γκόρης (Tom Gores). Για πρώτη φορά φέτος συμπεριλαμβάνεται η Μαρία Αγγελικούση, η 41χρονη επικεφαλής της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, με περιουσία 5,6 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνει την 455η θέση.

Η Μαρία Αγγελικούση. Φωτογραφία: angelicoussisgroup.com

Στην θέση 553 με περιουσία ύψους 4,9 δισ. δολαρίων βρίσκεται ο ομογενής Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis) και η οικογένειά του.

Στην θέση 682 με περιουσία ύψους 4,1 δισ. δολαρίων υπάρχει ο Γιάννης Κατσιματίδης (John Catsimatidis).

Στην 905η θέση βρίσκεται ο 61χρονος Τέλης Μυστακίδης με περιουσία στα 3,2 δισ. δολάρια, ιδίως χάρη στη μακρά δραστηριοποίησή του στον κλάδο των μετάλλων.

Στην 999η θέση βρίσκεται ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια (John Paul De Joria) με περιουσία ύψους 2,9 δισ. δολάρια από εταιρείες που έχουν να κάνουν με προϊόντα καλλωπισμού.

Τη 1.067ή θέση καταλαμβάνει ο 69χρονος Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια και να παραμένει σε σταθερά επίπεδα από το 2018. Στην θέση 1139 με περιουσία ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται ο ομογενής επιχειρηματίας Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos).

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Τομ Γκόρης. (AP Photo/Paul Sancya, FILE)

Στην θέση 1237 με περιουσία που υπολογίζεται στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται ο Αλεκ Γκόρης (Αlec Gores).

Στην θέση 1366 συναντά κανείς τον Τζορτζ Αργυρό (George Argyros) με περιουσία που εκτιμάται στα 2,2 δισ. δολάρια. Μερικές θέσεις πιο κάτω, στη θέση 1444, υπάρχει ο Τεντ Λεόνσις (Τed Leonsis) με περιουσία ύψους 2,1 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη στη θέση 1.575, με περιουσία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων.

Στη θέση 1660 υπάρχει ο ομογενής Γιώργος Γιανκόπουλος (George Yancopoulos) με περιουσία που εκτιμάται στα 1,8 δισ. δολάρια.

Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης και η οικογένειά του βρίσκονται στην 1708 με περιουσία ύψους 1,7 δισ. δολάρια.


Ο Πρόεδρος και Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία Regeneron, δρ Γιώργος Γιανκόπουλος. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

Μια ακόμη νέα προσθήκη στη λίστα του Forbes είναι η οικογένεια Μαριάννας Λάτση, η οποία καταλαμβάνει την 1.804η θέση με περιουσία ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Στην θέση 1838 με περιουσία της τάξεως του 1,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται ομογενής επικεφαλής της Goldman Sachs, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon).

Στη 1.905η θέση βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, του οποίου η περιουσία ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισ. δολ.

Στον κατάλογος του Forbes συμπεριλαμβάνονται και ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής της EasyJet γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου μαζί με την αδελφή του Κλέλια Χατζηιωάννου, που βρίσκονται στην 2.540ή θέση με περιουσία 1 δισ. δολαρίων έκαστος.

Ο ΝΤΙΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.