Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουδάν: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων διασωθέντων – «Έσκασε βόμβα ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου»

Δεκαεπτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έ...





Δεκαεπτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30. Την αποστολή υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.



Οι Έλληνες διασωθέντες δηλώνουν ανακουφισμένοι και κανείς τους δεν σκοπεύει να επιστρέψει, τουλάχιστον σύντομα, στο Σουδάν.

«Ήταν και θέμα τύχης» είπε ένας από τους διασωθέντες για το πώς κατάφεραν να φύγουν από το Σουδάν όπου μαίνεται ο εμφύλιος. «Ευχαριστούμε πολύ».

Σε σπαστά ελληνικά ένας άλλος διασωθείς περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησαν στο Σουδάν λέγοντας ότι τη δεύτερη ημέρα των συγκρούσεων έπεσε μια βόμβα δίπλα στο σπίτι του.

Στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προσγειώθηκε ιδιωτικό αεροσκάφος με τον διασωληνωμένο τραυματία. Ο άνδρας θα μεταφερθεί με στρατιωτικό ασθενοφόρο στο ΓΣΝΑ 401.

Σε εξέλιξη η ενημέρωση από τον Νίκο Δένδια των εκπροσώπων των κομμάτων για το Σουδάν

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την κατάσταση στο Σουδάν .

Στη συνάντηση συμμετέχουν από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Γιάννης Μπουρνούς, από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από την Ελληνική Λύση, ο Βασίλης Βιλιάρδος και από το ΜέΡΑ25 ,ο Δημήτρης Λιάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.