Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αίτηση εξαίρεσης τριών Αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη... Υπόμνημα από τη ΝΔ κατά της συμμετοχής του

  Υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις εκλογές, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου ...

 



Υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις εκλογές, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, το «υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή» επισημαίνεται.

Δείτε εδώ το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Αίτηση εξαίρεσης τριών Αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη

Την εξαίρεση τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ζητά με αίτηση που κατέθεσε σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου, το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά να απέχουν από τη σύνθεση του Τμήματος, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει αν το κόμμα μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές. Στο αίτημα επικαλείται δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν το αίτημα εξαίρεσης.

Τι δήλωσε η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές. Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση», δήλωσε η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

«Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.

Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ’ ότι, ουσίες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε Τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας, ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον Άρειο Πάγο», πρόσθεσε η Βάσω Πανταζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.