Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσγειώθηκαν στην Αίγυπτο τα μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν

  Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το εμπόλεμο Σουδάν . Στη νότια Αίγυπτο προσγειώθηκαν τα δύο ...

 



Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το εμπόλεμο Σουδάν . Στη νότια Αίγυπτο προσγειώθηκαν τα δύο μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130 και ένα C-27J, με 15 επίλεκτα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 5 το απόγευμα.

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να μεταβούν στο Σουδάν και να απεγκλωβίσουν τους Έλληνες και Κύπριους πολίτες που έχουν αιτηθεί να αποχωρήσουν από την εμπόλεμη χώρα.

Συμμαχικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία και το Βέλγιο έχουν ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις για να απομακρύνουν τους εγκλωβισμένους πολίτες τους από το Χαρτούμ και άλλες περιοχές του Σουδάν, ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Αμύνας, έστειλε, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αεροσκάφη και προσωπικό (ιατρικό και στρατιωτικό) στη γειτονική του Σουδάν, Αίγυπτο, που θα είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν για την εκκένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.