Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η εντολή στα περιπολικά να μην περάσουν από την Πατησίων – «Ήμασταν ήδη εκεί, δεν μπορούσαμε να στρίψουμε»

Υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκλωβίστηκε το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης στην οδό Πατησίων –κατά τη διάρκ...





Υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκλωβίστηκε το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης στην οδό Πατησίων –κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ-, με αποτέλεσμα αστυνομικός να πυροβολήσει τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το κέντρο της Άμεσης Δράσης στη ΓΑΔΑ είχε δώσει εντολή σε όλα τα πληρώματα της υπηρεσίας να μην περάσουν μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διότι βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια από κουκουλοφόρους που είχαν στήσει οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους και πετούσαν πέτρες.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ανέφεραν στους ανωτέρους τους ότι όταν δόθηκε η εντολή βρίσκονταν ήδη στην οδό Πατησίων και ότι δεν μπορούσαν να στρίψουν δεξιά σε κάποιο κάθετο δρόμο αλλά ούτε και να φύγουν από το σημείο, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ενδέχεται, λόγω του γεγονός ότι βρίσκονταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας απ’ αυτό που οι κουκουλοφόροι είχαν στήσει εστία έντασης, να πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να περάσουν «αλώβητοι» από τα επεισόδια.

«Πάμε να φύγουμε θα μας κάψουν»

Μόλις οι τρεις αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό δέχτηκαν την επίθεση και εγκλωβίστηκαν, οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και άρχισαν να τρέχουν.

Ο ένας από τους δύο φέρεται να φώναξε: «Πάμε να φύγουμε θα μας κάψουν ζωντανούς». Ο τρίτος ωστόσο έμεινε πίσω, στη θέση του οδηγού, επιχειρώντας να διαφύγει με το περιπολικό. Μετά από δύο μανούβρες που έκανε, περικυκλώθηκε από άτομα που κρατούσαν πέτρες και τότε φέρεται, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να προειδοποίησε ότι θα κάνει χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού. Όταν είδε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν αποχωρούν, τότε πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και απεγκλωβίστηκε.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ήδη είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ ενώ εξετάζεται και η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.