Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαζικά και με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου σε όλη την Αυστραλία από τους Έλληνες!

   Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος η προσέλευση πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας. Μεγάλη Παρ...

  



Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος η προσέλευση πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας.

Μεγάλη Παρασκευή. Η κορύφωση του Θείου Δράματος, η ημέρα του απόλυτου πένθους για την Ορθοδοξία. Το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού κορυφώθηκε με την περιφορά του Επιταφίου.



Προηγήθηκε η Αποκαθήλωση με το σώμα του Ιησού να κατεβαίνει από τον Σταυρό και να τοποθετείται στον στολισμένο με άνθη Επιτάφιο. Η ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής και ολοκληρώνεται με την περιφορά του.

Στη διάρκεια της περιφοράς εψάλησαν τα Εγκώμια, «Η ζωή εν τάφω…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν…», «Αι γενεαί πάσαι…».

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, εκκινώντας τη διήμερη ποιμαντική περιοδεία του στη Βικτώρια, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο Templestowe της Μελβούρνης, και χοροστάτησε στην Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και από τους κληρικούς του Ναού.

Ο Αρχιεπίσκπος Μακάριος στον Άγιο Χαράλαμπο. Φώτο: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Οι πιστοί συνέρρευσαν με ευλάβεια και κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο και να συμμετάσχουν προσευχητικώς στην τελετή τη καταβιβάσεως του σώματος του Κυρίου μας από τον Σταυρό.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη καταρχάς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Ηλία Κεντρωτή, για την πρόοδο της Ενορίας, ενώ ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες για τον ζήλο με τον οποίο διακονούν τα ιερά αναλόγια, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι περιστοιχούνται από νεαρά παιδιά «τα οποία δίδουν υποσχέσεις για την πορεία της Εκκλησίας και για το μέλλον μας».

Άγιος Χαράλαμπος. Φώτο: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

«Αν θέλετε να δείτε τι είναι αγάπη, κοιτάξτε τον εσταυρωμένο Ιησού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ κατέκλεισε με πατρικές ευχές για καλή και ευλογημένη Ανάσταση και με την προτροπή: «Η πίστη να μην μένει στη θεωρία αλλά να γίνεται πράξη, να γίνεται βίωμα της καθημερινότητάς μας και ο Χριστός να αποτελεί μέρος της δικής μας ζωής».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.