Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: «Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, αλλά μην είμαστε αφελείς»

   «Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το σεισμό στην Τουρκία, αλλά μην είμαστε αφελείς, προέτρεψε σε συνέντευξη του...

  


«Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το σεισμό στην Τουρκία, αλλά μην είμαστε αφελείς, προέτρεψε σε συνέντευξη του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τα προβλήματα είναι χρόνια και παραμένουν, πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στο HaberTurk. Οι προσπάθειες επίλυσης πρέπει να συνεχιστούν, συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων» και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.