Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ... Του παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα...

   Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν στο Κάτω Μανχάταν, όπου βρίσκεται υπό κράτηση και πλέον μ...

  



Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν στο Κάτω Μανχάταν, όπου βρίσκεται υπό κράτηση και πλέον μεταφέρεται από εσωτερικό διάδρομο συνοδευόμενος από την αστυνομία, στη διπλανή πτέρυγα του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Δικαστήριο.

Το βέβαιο είναι ότι η αστυνομία θα πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Δεν είναι σαφές αν θα τον φωτογραφίσει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η διαδικασία αναμένεται να είναι γρήγορη και συνήθης, αλλά είναι πράγματι μια σουρεαλιστική και ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι η αστυνομία δεν φόρεσε χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα αστυνομικών, και ούτε φαίνεται να έχει πρόθεση να δραπετεύσει.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν, όπου αναμένεται να προσαχθεί αργότερα ο πρώην πρόεδρος για να του απαγγελθούν κατηγορίες, σχετικές με την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.

Ώρες προτού να φτάσει ο Τραμπ στο δικαστήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα και ύψωσε πλακάτ εκφράζοντας την υποστήριξή του. Οι αντιδιαδηλωτές, που τους χώριζαν κιγκλιδώματα από τους οπαδούς τους Τραμπ, γιόρταζαν από την πλευρά τους το γεγονός, υψώνοντας πλακάτ με το σύνθημα «Κλείστε τον μέσα!» – ήταν μια αναφορά στο σύνθημα που χρησιμοποιούσε συχνά ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας για τη Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, υπό τους ήχους τυμπάνων, σφυριχτρών, κουδουνιών και κόρνων.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία επιμένει στον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020, έκανε μια σύντομη εμφάνιση έξω από το δικαστήριο. Είχε υποσχεθεί ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας διαδήλωσης της Λέσχης Νέων Ρεπουμπλικάνων της Νέας Υόρκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες υποστηρικτές του Τραμπ που βρίσκονται σήμερα εδώ» είπε στο πλήθος. Σε μια χαοτική σκηνή, μίλησε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπήκε γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, καθώς οι αντιδιαδηλωτές την αποδοκίμαζαν και οι υποστηρικτές του Τραμπ σφύριζαν επιδοκιμαστικά.

Για λίγα λεπτά εμφανίστηκε και ο Τζορτζ Σάντος, ένας βουλευτής από τη Νέα Υόρκη την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί του επειδή αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα για το παρελθόν του.

Κάποιοι διαδηλωτές φορούσαν στολές: ένας θεάθηκε με μάσκα Τζο Μπάιντεν, κάποιος άλλος μεταμφιέστηκε σε Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με ριγέ στολή φυλακισμένου.

Τη στιγμή της αναχώρησης του Τραμπ από τον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν, εμφανίστηκαν καμιά δεκαριά διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Τικ-τακ, ο χρόνος σας τελείωσε!». Εκεί κοντά βρέθηκαν και λιγοστοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου, για να τον επευφημήσουν καθώς περνούσε από μπροστά τους η αυτοκινητοπομπή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.