Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη στην Λέρο: Γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους – Κάθονται ξανά στο εδώλιο

    Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 8η Μαΐου 2023 υπόθεση με κατηγορούμενους δύο γονείς από την Λέρο, ...

   



Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 8η Μαΐου 2023 υπόθεση με κατηγορούμενους δύο γονείς από την Λέρο, ηλικίας 52 και 47 ετών, που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, οι κατηγορούμενοι, έχουν κριθεί ένοχοι μεταξύ άλλων για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 και 14 έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε ασέλγεια και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον πατέρα.

Στον 52χρονο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 24 ετών και στην 47χρονη ποινή κάθειρξης 13 ετών.
Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης

Το ζευγάρι κατοικούσε στην περιοχή Πλάκα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους καθώς και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2018, ο πατέρας προέβη σε ασελγείς πράξεις επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα, είτε την έβρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά όργανα.

Σε άλλη περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον έως τον Μάιο του έτους 2017, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσιν συνουσία με την ανήλικη μετά το μπάνιο, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασής της με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Όπως προέκυψε, εντός του χρονικού διαστήματος από 1.1.2018 έως τις 26.5.2018, στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της.

Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του κατηγορούμενου, η ανήλικη κόρη αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους.

Το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 έως 26-5-2018, ο πατέρας επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου γιου του. Μάλιστα προέβαινε επανειλημμένως σε ασελγείς πράξεις και εις βάρος του ενήλικου γιου του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για τον λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί. Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα, η κατηγορούμενη μητέρα επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος γιου της.

Ο πατέρας ομολόγησε τις πράξεις στην προανακριτική απολογία του, ενώ με την απολογία του κατά την κύρια ανάκριση ανακάλεσε εν μέρει την προηγούμενη ομολογία του ως προς ορισμένα περιστατικά και κυρίως ως προς τη συχνότητα τέλεσης των πράξεων, ισχυριζόμενος ότι ομολόγησε τα παραπάνω υπό καθεστώς πίεσης από τους προανακριτικούς υπαλλήλους.

Σε ομολογία των πράξεων που αποδίδονται στην ίδια προέβη και η μητέρα στην προανακριτική ομολογία της σύμφωνα με την ιστοσελίδα, dimokratiki.gr.

Ωστόσο, στην απολογία της κατά την κύρια ανάκριση δήλωσε ότι αρνείται ορισμένες εκ των πράξεων, με τρόπο όμως αόριστο. Υπέπεσε δε σε αντιφάσεις όταν απάντησε σε ερωτήσεις της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Κω ως προς τα γεγονότα που έχουν συμβεί.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο πρώτος ομολόγησε αρχικώς μια πράξη ασέλγειας εις βάρος της κόρης του, υποστήριξε ότι βοηθούσε το άλλο του παιδί σε μικρή ηλικία καθ’ υπόδειξη παιδιάτρου ανοίγοντας το μόριό του για να μην υποβληθεί σε επέμβαση φίμωσης και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Η μητέρα από την άλλη, ομολόγησε μια πράξη με θύμα την κόρη της, ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες, τονίζοντας ωστόσο ότι τελούσε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.