Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΝΙΟΧΟΣ στον αέρα, ΩΡΙΩΝ στο έδαφος… προβολή ισχύος από τις Ένοπλες Δυνάμεις...

   Σε δύο μέτωπα βρίσκεται στραμμένο το βλέμμα των Επιτελών του ΓΕΕΘΑ. Από τη μία, η ιδιαιτέρως σύνθετη και επικίνδυνη επιχείρηση απομάκρυν...

  



Σε δύο μέτωπα βρίσκεται στραμμένο το βλέμμα των Επιτελών του ΓΕΕΘΑ. Από τη μία, η ιδιαιτέρως σύνθετη και επικίνδυνη επιχείρηση απομάκρυνσης των Ελλήνων από το Σουδάν προς το Τζιμπουτί και την Ιορδανία και ο επαναπατρισμό τους μέσω της Αιγύπτου με τα μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας και από την άλλη, οι δύο μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ» και «ΩΡΙΩΝ 23» που διοργανώνονται παράλληλα σε περιοχές του FIR Αθηνών.

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
ΠΗΓΗ CNN.GR



Από τη Δευτέρα, η 117 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας αποτελεί ένα από τα πιο «πολυσύχναστα» αεροδρόμια της Ανατολικής Μεσογείου, με δεκάδες διαδοχικές εξόδους κάθε μέρα από μαχητικά και τακτικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και των ξένων αποστολών που έχουν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση.

Προβολή ισχύος


Οι εντυπωσιακές διεθνείς συμμετοχές και η διεξαγωγή των σεναρίων σχεδόν σε κάθε «γωνιά» του FIR Αθηνών, αποδεικνύουν ότι ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» και η «ΩΡΙΩΝ 23» εκτός από την προβολή σημαίας ακόμη και σε περιοχές που επιχειρεί να «γκριζάρει» η Τουρκία εκπέμπουν και ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη, υπέρ της διεθνούς νομιμότητας.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί να προβάλλει ξανά τις παράνομες διεκδικήσεις της, βάφοντας «κόκκινα» τα ελληνικά νησιά. Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του κάλεσε τους γείτονες να «εξάγουν» την εσωτερική τους αντιπαράθεση, ωστόσο το προκλητικό προεκλογικό σποτ του ΑΚΡ, σήμανε «συναγερμό» στην Αθήνα, που βλέπει την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας να επανέρχεται γρήγορα στο προσκήνιο.


Η «παρέλαση» υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από περισσότερες από 20 χώρες αποτυπώνει τη μεθοδική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της αμυντικής διπλωματίας και της εμβάθυνσης των στρατηγικών σχέσεων της Ελλάδας με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους Συμμάχους, τις χώρες του Αραβικού Κόσμου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.