Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκαινιάζεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το Μνημείο της Γ' Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα

   Κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το 1827 συγκλήθηκε η Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα κατά την διάρκεια της οποίας εξ...

  



Κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το 1827 συγκλήθηκε η Γ’ Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα κατά την διάρκεια της οποίας εξελέγη ο Α’ Κυβερνήτης της Ελλάδας ο Ιωάννης Καποδίστριας. Επιπλέον τότε συνετάχθη και επικυρώθηκε ο πρώτος οριστικός καταστατικός χάρτης της πατρίδας μας, το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος».



Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορικότητα αυτού του μικρού χωριού, το 2021 ο σύλλογος «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» ξεκίνησε την ανέγερση μνημείου που να εξυμνεί αυτά τα γεγονότα μείζονος σημασίας, το οποίο με συνδρομές και δωρεές κατοίκων, μελών και φορέων ολοκληρώθηκε το 2023.

Τα εγκαίνια αυτού του σπουδαίας σημασίας μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 και συνδιοργανώνονται από την «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» και τον «Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821».

Το μνημείο θα εγκαινιάσει ο Διευθυντής Τμήματος Δωρεών της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ κ. Γιώργος Παγώνης και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Α' Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, φιλοτεχνημένη από τον γλύπτη κ. Σταύρο Βαλασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.