Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα»: Τα 3+1 προϊόντα που περιλαμβάνει -Σε ισχύ μέχρι 15 Απριλίου

    Πρεμιέρα κάνει σήμερα (5/4) στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα «τρέχει» παράλληλα με το «καλάθι του νοικοκυριού» και θ...

  


 Πρεμιέρα κάνει σήμερα (5/4) στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα «τρέχει» παράλληλα με το «καλάθι του νοικοκυριού» και θα περιέχει προϊόντα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές κυρίως την πασχαλινή περίοδο.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο, τα προϊόντα που θα βρίσκονται από σήμερα στο πασχαλινό «καλάθι» είναι το αρνί, το κατσίκι, το τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα»

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για πιο οικονομικές λύσεις για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα. Το «Καλάθι του Πάσχα» θα είναι σε ισχύ έως και το Μεγάλο Σάββατο (15/4).

«Μάχη» για την τιμή του πασχαλινού οβελία

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού θα είναι και φέτος ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς κάνει προσπάθειες να συγκρατήσει τις τιμές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η «μάχη» των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», έχει δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης , Άδωνις Γεωργιάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.