Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικά ΜΜΕ για την μπακατέλα: Έτοιμο το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu! «Πρώτη αποστολή είναι σε Αιγαίο και Κρήτη για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα»

   Πολύ κοντά στην επίσημη παράδοση του στο Τουρκικό Ναυτικό είναι όπως φαίνεται το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, αλλά ακόμη αναμένο...

  



Πολύ κοντά στην επίσημη παράδοση του στο Τουρκικό Ναυτικό είναι όπως φαίνεται το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, αλλά ακόμη αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση και τελετή.

Το εν λόγω αμφίβιο επιθετικό πλοίο κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία SEDEF στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η Yeni Safak αναφέρει πως «πρώτη αποστολή αποστολή είναι σε Αιγαίο και Κρήτη για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως «ξεκινά η εγκατάσταση ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων» πάνω στο πλοίο.
TCG ANADOLU (L400)

Είναι αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρησιακές περιοχές του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και όταν είναι απαραίτητο στον Ινδικό Ωκεανό (βόρεια της Αραβικής Χερσονήσου, δυτικά της Ινδίας) και τον Ατλαντικό Ωκεανό (δυτικά της Ευρώπης, βορειοδυτικά της Αφρικής).

Το Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο πολλαπλών χρήσεων TCG ANADOLU θα μπορεί να μεταφέρει τα απαραίτητα οχήματα μάχης και υποστήριξης σε περιοχές κρίσης χωρίς την υποστήριξη της βάσης , μεταφέροντας 1 Τάγμα Αμφιβίων δυνάμεων, να συμμετέχει σε αποβατικές επιχειρήσεις με τα αποβατικά σκάφη που φέρει στο εσωτερικό του, και να ενεργεί ημέρα και νυχτα με τα ελικόπτερα που διαθέτει καθώς και με αεροσκάφη Osprey με περιστρεφόμενο ρότορα εφόσον διατεθούν.

Επιπλέον στο TCG ANADOLU, μπορούν να αναπτυχθούν τακτικά αεροσκάφη όπως τα F-35B που έχουν ικανότητα απογείωσης σε μικρές αποστάσεις, ενεργώντας κάθετη απογείωση-προσγείωση, με αποτέλεσμα η Δημοκρατία της Τουρκίας θα είναι σε θέση να μετατρέψει την περιφερειακή της ικανότητα, σε μέσο παγκόσμιας προβολής ισχύος.

Το TCG ANADOLU διαθέτει ιατρείο/νοσοκομείο χωρητικότητας τουλάχιστον 30 κλινών, συμπεριλαμβανομένων 2 χειρουργείων, του εξοπλισμού ακτίνων Χ, των μονάδων οδοντιατρικής θεραπείας, των αιθουσών εντατικής θεραπείας και λοιμώξεων, και θα μπορεί να χρησιμεύσει ως Νοσοκομειακό Πλοίο για ανθρωπιστική βοήθεια επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά του TCG ANADOLU

Το πλοίο έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα και το εκτόπισμα πλήρους φορτίου του πλοίου είναι 27.436 τόνοι.

Έχει μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων σε μετατόπιση πλήρους φορτίου.

Η εμβέλεια πλεύσης του είναι τουλάχιστον 9.000 ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο με την οικονομική του ταχύτητα.

Στην δεγαμενή θαλάσσιου νερού που διαθέτει μπορούν να εισέλθουν 4 πλοία LCM (Mechanized Landing Crafts), με 1 άρμα το καθένα.

Στα καταστρώματα οχημάτων μεταφέρονται:

13 άρματα
27 τεθωρακισμένα αμφίβια επιθετικά οχήματα-ZAHA
6 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού-ZPT
33 Διάφορα Οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 15 τρέιλερ
Δυνατότητα μεταφοράς 94 συνδετήρων συνολικά

Στο κατάστρωμα πτητικών μέσων αναπτύσσονται συνολικά 10 ελικόπτερα ή 50 SİHA και το πλοίο θα έχει μεταφορική ικανότητα 1.223 ατόμων."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.