Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη Ρουμανία η ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2023»- συμμετέχει και η Ελλάδα

  Δέκα τρεις χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην ολοκληρωμένη άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2023» που προγραμματίζεται να ...

 



Δέκα τρεις χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην ολοκληρωμένη άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Shield 2023» που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Νοτιοανατολική περιοχή της Ρουμανίας, στη θάλασσα, στα ποτάμια, στο Δέλτα του Δούναβη και στην παράκτια περιοχή.

Σύμφωνα με ρουμανικό δημοσίευμα κινητοποιούνται 3.400 μέλη των νατοϊκών δυνάμεων.

Στην άσκηση εντός της Ρουμανίας συμμετέχουν οι χώρες: η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Γαλλία.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 30 πλοία του ρουμανικού ναυτικού, 2 πλοία του βουλγαρικού ναυτικού, 14 αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Ρουμανία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Γαλλία, 15 σκάφη και περιπολικά, 57 χερσαία οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τα καθήκοντα εκπαίδευσης μάχης θα εκτελούνται από μονάδες ειδικών δυνάμεων, δύτες μάχης, ειδικούς χημικών, βιολογικών, ραδιενεργών και πυρηνικής άμυνας, διμοιρίες πεζικού και στρατιωτικούς αλεξιπτωτιστές.

Το «Sea Shield 2023» είναι η πιο περίπλοκη άσκηση που σχεδιάστηκε και διεξάγεται από το ρουμανικό ναυτικό για το 2023. Θα συμβάλει στην προώθηση των πρωτοβουλιών και συμφερόντων της Ρουμανίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και στην αύξηση του επιπέδου αλληλεπίδρασης μεταξύ των δυνάμεων των συμμετεχόντων χωρών», τονίζει η ανακοίνωση του αρχηγείου του ρουμανικού ναυτικού. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από 20 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Η τελετή έναρξης της πολυεθνικής Άσκησης «Sea Shield 2023» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, μεταξύ 10-11, στο λιμάνι της Κωνστάντζας, στο Επιβατικό Τερματικό Σταθμό, όπου θα κοινοποιηθούν: ο σκοπός, οι στόχοι, οι δυνάμεις που συμμετέχουν και οι μέθοδοι διεξαγωγής της άσκησης, επισημαίνει το Radio Romania.

The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.