Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του B...





Όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του BBC, το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης στη Μαύρη Θάλασσα,, γεγονός που κατέληξε στην συντριβή του drone, όπως αναφέρει ο αμερικανικός στρατός.



Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 χτύπησε την προπέλα ενός αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης “Reaper”. Το επεισόδιο έγινε την Τρίτη, προκαλώντας τη συντριβή του drone στη Μαύρη Θάλασσα

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Τζέιμς Χέκερ της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος έχει αναλάβει την εποπτεία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, δύο ρωσικά αεροσκάφη αποπειράθηκαν να αναχαιτίσουν το drone. Με βάση την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων, «ο επισφαλής και μη επαγγελματικός χειρισμός των Ρώσων, οδήγησε στην σχεδόν σύγκρουση του ενός μαχητικού με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.