Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέμπη - Συγγενείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA: «Ίσως δεν πήραμε δικούς μας ανθρώπους»

   Ζητούν εκ νέου εξέταση με DNA συγγενείς θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο. Ο δικηγόρος οικο...

 


 Ζητούν εκ νέου εξέταση με DNA συγγενείς θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο Mega για το αίτημα των συγγενών των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε από 57 οικογένειες τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μετά τη δύσκολη στιγμή που έζησαν συγγενείς μέχρι να μάθουν τι απέγιναν οι δικοί τους και παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα, πολλοί αμφισβητούν το αποτέλεσμα και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για το αίτημα των γονιών των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη. «Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μια σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», ανέφερε αρχικά.

Οι αμφιβολίες για τα κλειστά φέρετρα των νεκρών στα Τέμπη

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς εάν και κατά πόσον η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες και περιμένουν την εξέταση DNA για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους δόθηκαν τα φέρετρα είναι τα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα, σύγχυση έχει επικρατήσει με την εντολή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν αποτελεί απλώς σύσταση ή είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε για το γεγονός πως «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό, γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ, σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι, οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία. Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.