Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έντι Ράμα: Η CIA αποκαλύπτει ότι η Ρωσία χρηματοδότησε κόμματα σε 4 βαλκανικές χώρες με στόχο την αποσταθεροποίηση

    Έκθεση της CIA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρηματοδότησε το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, καθώς και άλλα πολιτικά κόμματα στ...

   



Έκθεση της CIA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρηματοδότησε το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, καθώς και άλλα πολιτικά κόμματα στη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για να αποσταθεροποιήσουν αυτές τις χώρες.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα έγιναν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ATA σημειώνει το BTA.

«Η CIA σημείωσε συγκεκριμένα στην έκθεσή της ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, μαζί με ένα πολιτικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, ένα στο Μαυροβούνιο και ένα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λάμβαναν ρωσική χρηματοδότηση για την αποσταθεροποίηση», είπε ο Ράμα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικών συζητήσεων που ζήτησε η αντιπολίτευση στην Αλβανία για τη λεγόμενη «Υπόθεση McGonigle».

Ο Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ είναι πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της αντικατασκοπείας του FBI που κατηγορείται στις ΗΠΑ ότι απέκρυψε από το FBI βασικές λεπτομέρειες του ταξιδιού του στην Αλβανία το 2017 με έναν πρώην αξιωματούχο των πληροφοριών της Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να του έδωσε τα περισσότερα, λίγο πάνω από 225.000 δολάρια. Ο ΜακΓκόνιγκαλ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας για την περιοχή, κατηγορείται επίσης ότι εργαζόταν για έναν Ρώσο ολιγάρχη ενώ υποτίθεται ότι τον ερευνούσε, ανέφερε προηγουμένως το Associated Press.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ράμα για διαφθορά σε σχέση με την «υπόθεση McGonigle».

Ενώπιον του κοινοβουλίου την Πέμπτη, ο Έντι Ράμα αρνήθηκε ότι δωροδόκησε ή ευνόησε τον πρώην πράκτορα της αντικατασκοπείας του FBI. Ο Ράμα πιστεύει ότι η αντιπολίτευση θέλει «να χρησιμοποιήσει μια πολιτική δίκη στις ΗΠΑ που δεν έχει καμία σχέση με την Αλβανία, την κυβέρνηση ή τον ίδιο προσωπικά».


Ο ΜακΓκόνιγκαλ έχει συναντήσει τον Ράμα αρκετές φορές. Είχε απευθύνει προειδοποιήσεις στον Αλβανό πρωθυπουργό για τη χορήγηση αδειών γεώτρησης πετρελαίου σε κορυφαίες ρωσικές εταιρείες.

Ο Έντι Ράμα παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον πράκτορα και μίλησε για τη ρωσική απειλή, αλλά αρνήθηκε ότι του έδωσε χρήματα ή κάποια ειδική μεταχείριση.

Ο Ράμα είπε στο κοινοβούλιο ότι αν είχε πληροφορίες ότι το Δημοκρατικό Κόμμα (στην αντιπολίτευση) λάμβανε ρωσικά χρήματα, θα τα είχε μεταβιβάσει σε συνεργαζόμενες οργανώσεις και στο FBI.

«(...) αν είχα περισσότερες πληροφορίες από ό,τι κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης για το τρομερό γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν χρηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αντιπολίτευση σε αυτή τη χώρα για να ανατρέψει την κυβέρνηση, θα τις είχα μεταδώσει σε όποιον μπορούσα, χωρίς καμία αμφιβολία, από τις οργανώσεις εταίρους που είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα θέματα, μέχρι το FBI, σίγουρα», είπε ο Ράμα στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει οργανώσει αρκετές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα τους τελευταίους μήνες. Η τελευταία έγινε χθες.

Dnes.bg
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.