Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bloomberg: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αγόρασε 23 τόνους χρυσού τον Ιανουάριο, και έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος αγοραστής του πολύτιμου μετάλλου μ...





Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αγόρασε 23 τόνους χρυσού τον Ιανουάριο, και έγινε και πάλι ο μεγαλύτερος αγοραστής του πολύτιμου μετάλλου μεταξύ των κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

«Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο», ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Η Τουρκία έχει προς το παρόν 565 τόνους χρυσού στα αποθέματά της - ένα επίπεδο ρεκόρ.

Η Τουρκία ήταν επίσης ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού πέρυσι. Η κεντρική τράπεζα της χώρας αγόρασε 145 τόνους το 2022, ανεβάζοντας τα αποθέματά της σε 542 τόνους.

Συνολικά, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό κατά 31 τόνους στο τέλος Ιανουαρίου και οι αγορές αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022.

Μετά την Τουρκία, οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού τον Ιανουάριο ήταν η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Εθνική Τράπεζα του Καζακστάν, οι οποίες αύξησαν τα αποθέματά τους σε χρυσό κατά 15 και 4 τόνους, αντίστοιχα.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.