Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΠ: Ποιος ήταν ο στόχος της Ρωσίδας κατασκόπου - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα»

  Τα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Αλεξάντροβα Σμίρεβα με το ελληνικό διαβατήριο «Μαρία Τσάλλα», σε συγκεκριμένες ακριτικές περιοχέ...

 



Τα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνας Αλεξάντροβα Σμίρεβα με το ελληνικό διαβατήριο «Μαρία Τσάλλα», σε συγκεκριμένες ακριτικές περιοχές της χώρας αλλά και σε ευρωπαικούς προορισμούς, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), προκειμένου να αποκωδικοποιηθεί η δράση της.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ, εκτιμούν οτι η 35χρονη Σμίρεβα, είναι γρανάζι ενός δικτύου Ρώσων κατασκόπων που ξεκινά απο την Πολωνία, περνά απο τη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρια και καταλήγει στη χώρα μας.

Όλοι τους, έχουν βγεί απο το πρόγραμμα «illegal», που αφορά σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων οι οποίοι στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και στέλνονται σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου για να αναλάβουν ειδικό ρόλο με την ολη διαδικασία της «κατασκευής χαρακτήρων» να στοιχίζει στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ για τον καθε ενα κατασκοπο!

Όμως, μια σύλληψη σε Σλοβενια στις αρχές του χρόνου «έκαψε» το εγχείρημα και έτσι η Μοσχα αποφάσισε να τους αποσύρει άρον-άρον πίσω στην παγωμένη πρωτευουσα της Ρωσίας.

Εκτός από τη σύλληψη στη Σλοβενία, τη δράση της Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ξέσκεπασε μια πληροφορία για τη διπλή ζωή της «Μαρίας Τσάλλα» και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όνομα οδηγεί σε ένα μωρό που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως.

Η 35χρονη Ρωσίδα ή η 33χρονη, σύμφωνα με τα νόμιμα χαρτιά, Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής. Με πρόσχημα, δε, τη φωτογραφική της ιδιότητα, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι ειχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών είναι να διαβρώσουν το δίκτυο πληροφοριών του ΝΑΤΟ και να αποκρύπτογραφήσουν τις κινήσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Οι ίδιες πηγές λένε πως το διαμέρισμα του Παγκρατίου που διεμενε τα τελευταια 4 χρόνια η 35χρονη, οι επαφές της, τα ίχνη στο διαδίκτυο αλλά και οι μαρτυρίες του Έλληνα συντρόφου της και της Ελληνιδας υπαλληλου στο κατάστημα Galazio, θα συνδράμουν τις αρχές στην αποκωδικοποίηση της δράσης της «Μαρίας Τσάλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.