Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί μετά την τραγωδία για να καλύψει το λάθος του»

  Ο σταθμάρχης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που έκανε τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου - Τι αποκαλύπει ο σταθ...

 



Ο σταθμάρχης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που έκανε τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου - Τι αποκαλύπει ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων

Μια αδιανόητη αποκάλυψη για τον σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για τα απανωτά λάθη που έκανε τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη, βλέπει το φως τη δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο 59χρονος επιχείρησε να συγκαλύψει τα ολέθρια σφάλματά του γυρίζοντας τα κλειδιά στη σωστή θέση έπειτα από το δυστύχημα, δίχως να γνωρίζει όμως ότι κάθε του κίνηση καταγράφεται.

Μάλιστα, η ανακρίτρια εξετάζει αν τη στιγμή που ο σταθμάρχης ενημερώνεται για τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και αναφωνεί «αμάν», μήπως γυρίζει χειροκίνητα - το κλειδί της αλλαγής των γραμμών στη σωστή θέση, πάνω στον πανικό του.

Σε κάθε περίπτωση οι κάμερες ασφαλείας μέσα στο γραφείο του αλλά και το «μαύρο κουτί» στον ηλεκτρονικό πίνακα κίνησης του σταθμού έχουν καταγράψει τα πάντα και αναμένεται να «ξεθολώσουν» το τοπίο για το τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

«Γύρισε το κλειδί μετά την τραγωδία και πήγε να με κοροϊδέψει»

Μιλώντας μάλιστα στο Star, o έμπειρος σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλων αποκάλυψε πως εκείνο το μοιραίο βράδυ μόλις έφτασε στο σταθμό της Λάρισας κατάλαβε αμέσως πως ο 59χρονος είχε γυρισμένο το κλειδί στη σωστή θέση, μετά το δυστύχημα.

«Για να το δω εγώ. Αυτός νόμιζε ότι δεν καταγραφόταν. Εγώ το είδα στην ευθεία κατευθείαν. Αλλά του είπα: "Εμένα κοροϊδεύεις;" του λέω. Νόμιζε ότι "πήδηξε" το τρένο απέναντι! Από ευθεία δεν "πηδάει" το τρένο απέναντι. Ήταν διαγώνιο από τον προαστιακό ξεχασμένο, από πριν που έλεγε: "Κάνε λίγο πίσω..." αυτές τις συνομιλίες που ακούγονται. Από κει ήταν γυρισμένο διαγώνιο για τον προαστιακό. Ξέχασε αυτή την τελευταία διαγώνιο να την επαναφέρει στην ευθεία, την επανέφερε μετά ότι ξέρεις τάχα ευθεία και έφυγε το τρένο κανονικά...» είπε ο Γιώργος Ζήνδρος.
Τέμπη: Οι επτά ευκαιρίες που δόθηκαν ώστε το σιδηροδρομικό δυστύχημα να αποτραπεί

Το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 και μισή ώρα πριν τις 12 το βράδυ δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη κυρρήσοντας τη χώρα σε εθνική τραγωδία. Καθημερινά νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις αιτίες του δυστυχήματος που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες. Αυτή τη φορά το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι επτά ευκαιρίες που δόθηκαν ώστε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να αποτραπεί.

Το βράδυ Τρίτης το μοιραίο Intercity 62 φτάνει στον σταθμό Παλαιοφάρσαλο. Εκεί θα παραμείνει για 48 λεπτά λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Αυτή η καθυστέρηση όπως δηλώνει ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, είχε τη δική της σημασία στα όσα ακολούθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του Mega, υπό κανονικό δρομολόγιο, χωρίς καθυστέρηση, η αμαξοστοιχία 62 θα αναχωρούσε από τον σταθμό Λάρισας 22.11, όπου κατά το διάστημα 22.00 – 23.00 υπήρχαν, βάσει προγράμματος, τρεις σταθμάρχες.

Στις 22:28 το Intercity αναχωρεί για Λάρισα από το ρεύμα καθόδου και λίγα λεπτά μετά σημειώνεται το πρώτο κρίσιμο λάθος. Ο προαστιακός 2597 μπαίνει από τη βόρεια είσοδο του σταθμού και αλλάζει σιδηροδρομική τροχιά στο κλειδί 118Α, ώστε να μπει στον σταθμό στην αποβάθρα του προαστιακού. Όμως, το κλειδί παραμένει ξεχασμένο στη διαγώνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.