Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξω φρενών οι τούρκοι με τον Δένδια... Επειδή είπε «Οικουμενικό Πατριαρχείο» και «Κωνσταντινούπολη αντί για... «Ιστανμπούλ»!

Tο Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας όπου παρακολούθησε την λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη ...





Tο Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας όπου παρακολούθησε την λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια είχε συνάντηση μιας ώρας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.



Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη διάρκεια της παραμονής του στο Φανάρι, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Ντόχα.

Αντιδράσεις από του Τούρκους για το… «Κωνσταντινούπολη» του Δένδια

Πάντως, στην Τουρκία υπήρξαν αντιδράσεις για το μήνυμα Δένδια στο twitter, επειδή ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο μήνυμά του για την επίσκεψη στο Φανάρι δεν έγραψε Istanbul αλλά Κωνσταντινούπολη και επειδή χρησιμοποίησε τον επιθετικό προσδιορισμό «Oικουμενικό» δίπλα από το πατριαρχείο.

Μάλιστα, το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.




Παρουσία του Νίκου Δένδια τελέστηκε και η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Συζήτησαν για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα παρέστη στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή Ορθοδοξίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.