Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ναι Δυστύχημα στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης

    Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη...

   



Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.



Ο σταθμάρχης οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, νωρίτερα από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η απολογία του. Αυτή ξεκίνησε στις 11, όμως λίγο αργότερα διεκόπη, με τον συνήγορό του να ενημερώνει τους δημοσιογράφους πως αυτό συνέβη για «τεχνικούς λόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και δεν λειτουργούσαν ο υπολογιστής και ο εκτυπωτής στο γραφείο της ανακρίτριας. Άλλες πηγές πάντως έκαναν λόγο για κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν και καθυστέρησε η απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είχε να διαχειριστεί μόνος 6 τρένα σε 11 λεπτά. Φέρεται να είπε ότι έχουν σοβαρές ευθύνες και άλλα πρόσωπα «δείχνοντας» και προς την πλευρά του δεύτερου σταθμάρχη, η βάρδια του οποίου τελείωνε στις 23.00. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κάδρο των ευθυνών βάζει και επιτελείς, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία. Τέλος, δηλώνει συντετριμμένος από τους 57 νεκρούς.

Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο σταθμάρχης βάρδιας στη Λάρισα και ο Προϊστάμενός του, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία. Σε αργία τέθηκε και ο επιθεωρητής του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.